Papež Frančišek po operaciji okreva dobro, a bo ostal v bolnišnici

Svet 10. Jun 202315:51
papež Frančišek
Foto: PROFIMEDIA

Papež Frančišek se tri dni po operaciji trebušne votline počuti dobro ter okreva v skladu s pričakovanji in brez zapletov, kljub temu pa mu je bilo priporočeno, da ostane v bolnišnici še ves prihodnji teden, je sporočil kirurg Sergio Alfieri, ki je opravil poseg.

86-letni papež Frančišek je brez vročine, izvidi srca in pljuč so dobri, krvni in rentgenski testi pa so prav tako pokazali “popolnoma normalne” rezultate, je sporočil kirurg Sergio Alfieri.

Da pa ne bi obremenil mišic trebušne stene, na primer pri vstajanju iz postelje ali sedenju, so mu zdravniki svetovali, naj nedeljske molitve ne obhaja pred verniki in ne poskuša iti do okna svoje sobe v bolnišnici Gemelli, kjer je nastanjen.

Papeža so v sredo popoldne ob splošni anesteziji operirali zaradi ukleščene trebušne kile, da bi preprečili zaporo črevesja. Že kmalu po tem so sporočili, da je poseg prestal brez zapletov. Tudi prvi dve noči je poglavar katoliške cerkve preživel mirno.

“Običajno po takšni operaciji ostaneš v bolnišnici štiri do pet dni. Upamo, da ga bomo prepričali, da bo ostal ves naslednji teden, saj mu bo okrevanje v bolnišnici omogočilo, da se bo z večjo močjo in varnostjo vrnil k delu,” je dodal kirurg.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.