Papež Frančišek zaradi okužbe dihal v bolnišnici

Svet 29. Mar 202321:08 1 komentar
Papež Frančišek
Guglielmo Mangiapane/REUTERS

Papež Frančišek bo moral zaradi okužbe dihal nekaj dni preživeti v bolnišnici. V Vatikanu so že odpovedali vse njegove obveznosti za naslednje dni.

Papeža Frančiška so v četrtek sprejeli v bolnišnico v Rimu. Čeprav je bil ta obisk načrtovan, pa bo moral 86-letni papež po pregledih ostati v bolnišnici. Tuji mediji poročajo, da ima okužbo dihal, vendar naj ne bi šlo za okužbo s koronavirusom. So pa v Vatikanu za naslednje dni že odpovedali papeževe obveznosti.

Tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni je pojasnil, da je 86-letni papež v zadnjih dneh tožil zaradi težav z dihanjem.

Papež je v omenjeni bolnišnici julija 2021 že prestal operacijo na črevesju. Že več kot leto dni ima kronične bolečine v kolenu, zaradi katerih mora pogosto uporabljati invalidski voziček. Lani je moral zaradi bolečin v kolenu večkrat odpovedati ali omejiti dejavnosti, julija pa je v intervjuju priznal, da mora upočasniti. Njegovo zdravje je bilo pogosto predmet ugibanj, zlasti vprašanja, ali bo sledil zgledu svojega predhodnika Benediktu XVI. in se upokojil, če ne bo mogel nadaljevati.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje