Pet let so se vsi spraševali, kdo je zvezdnica številka šest: zdaj je znano

Navdih 15. Sep 202421:14 0 komentarjev
reddit sarda
Foto: Reddit

Po skoraj petih letih raziskovanja, teorij in špekulacij je internet končno izvedel resnico o skrivnostnem zvezdniku številka šest. Izkazalo se je, da gre za zvezdnico, ki tudi sama ni vedela, kako popularna je postala.

Več let so uporabniki Reddita poskušali ugotoviti identiteto skrivnostne figure, znane kot “Celebrity Number Six” (zvezdnik številka šest). Po skoraj petih letih raziskovanja, teorij in špekulacij je internet končno izvedel resnico, piše Nova.rs.

Tako se je končala saga, ki je okupirala številne forume in je celo dobila svoj subreddit, namenjen razreševanju te skrivnosti.

Vse se je začelo leta 2020, ko je finska uporabnica Reddita pod vzdevkom TontsaH objavila fotografijo blaga s pop art ilustracijami znanih ljudi. Tkanino je kupila leta 2008 in uspelo ji je identificirati skoraj vse ljudi na njej. Ena skrivnostna figura pa je ostala neznanka – zvezdnik oziroma zvezdnica številka šest. Skrivnost je tako navdušila skupnost, da je kmalu nastal subreddit, namenjen njeni identifikaciji.

Na tkanini je bilo več znanih osebnosti – Adriana Lima (celo dvakrat), Josh Holloway, Jessica Alba, Travis Kimmel, Ian Somerhalder in Orlando Bloom. Hitro so prepoznali vse, razen ene.

Iskanje odgovora

Ko se je skrivnost razširila, je na tisoče uporabnikov Reddita začelo ugibati o identiteti te skrivnostne osebe. Nekateri so trdili, da gre za moškega, večina pa, da gre za žensko. V preteklih letih so nekateri menili, da bi lahko šlo za manekenko Olgo Serovo ali kanadskega igralca in model Taylorja Kitscha. V igri so bile še Olivia Wilde, Kristen Bell in Hilary Duff.

Uporabnik z vzdevkom stefanmorse pa je zapisal svojo teorijo – da je zvezdnik številka šest pravzaprav španska manekenka Leticia Sardá. Opazil je namreč njeno podobnost z žensko, upodobljeno na tkanini. Ostali uporabniki Reddita so bili skeptični in so špekulirali, da je Leticijina fotografija pravzaprav delo umetne inteligence. Toda nadaljnje raziskave in tehnične analize so potrdile, da je imel prav.

Spodaj si oglejte fotografijo manekenke, njeno upodobitev na tkanini in celoten zvezdniški kos blaga, ki ga je kupila in objavila finska uporabnica.

Razkritje resnice

Ključni trenutek se je zgodil pred nekaj dnevi, septembra 2024, ko se je raziskovanja lotil uporabnik IndigoRoom in stopil v stik s fotografom Leandrejem Escorsellom. Ta je Leticio Sardá fotografiral za špansko revijo Tendencias Woman. Fotograf je uporabniku odgovoril na elektronsko pošto in potrdil, da je Leticia model na sliki, ki je bila objavljena v takratni številki revije.

“Ja, prepoznam sliko. To je obraz Leticie, modela, ki sem ga fotografiral za eno od naših snemanj za revijo,” je dejal Escorsell.

Tudi Leticia Sardá sama je potrdila, da je prav ona ženska s slike. V intervjuju za španski Vanity Fair je pojasnila, kako je izvedela za celotno sago.

“Nekdo, ki ga nisem poznala, me je kontaktiral, da bi mu pomagala poiskati izvirno fotografijo. Mislila sem, da gre za neko majhno, nepomembno zgodbo. Nato pa so mi povedali, da sem postala viralna na TikToku. Komajda uporabljam Google, na Facebooku imam štiri prijatelje, občasno pogledam na Instagram in ne sledim Redditu ali LinkedInu,” je svoj odnos do družbenih omrežij in spleta opisala 43-letnica.

skrivnost reddit
Foto: Leandre Escorsell, Reddit

Povedala je še, da jo je neznanec prosil, naj poišče originalno fotografijo, a se sama sploh ni spominjala, kje in za katero priložnost je bila ta posneta. Zato se je obrnila na svojo nekdanjo manekensko agencijo, pri kateri je bil spravljen njen “book” oziroma knjiga fotografij. “Tam sem jo pustila še pred korono, tako da veste, koliko mi je mar za mojo nekdanjo manekensko kariero,” je še povedala.

V hipu (še bolj) slavna

Sardá se je odzvala tudi vabilu Reddita za sodelovanje v rubriki Ask me anything (vprašaj me karkoli), kjer slavni ali posebni ljudje odgovarjajo na vprašanja redditovcev.

Nekdo jo je vprašal, kako je družini povedala, kaj se dogaja. “Najprej nisem povedala nikomur. Novico sem delila le z očetom svojih otrok. Vsi ostali so izvedeli iz medijev in me začeli klicati. Sem oseba, ki ji zasebnost veliko pomeni,” je zapisala Sardá, ki živi na Kanarskih otokih.

Nekdo drug jo je vprašal, ali ji ugaja pozornost in kako se zdaj do nje vedejo mimoidoči, ko jo prepoznajo. “Ne ugaja mi toliko, kot sem mislila, da mi bo. Delam v baru v stavbi, polni bankirjev, in nenadoma vsi vedo, kdo jim kuha kavo,” je odgovorila nekdanja manekenka, ki ni imela pojma, da je postala spletni fenomen.

Dodala je še, da ni imela zelo uspešne manekenske kariere, ker da ni dovolj visoka, pa tudi v visokih petah se ne znajde najbolje.

Tako je, po skoraj petih letih, razrešena skrivnost zvezdnika številka šest. Skupnost Reddit je porabila kdove koliko časa za raziskovanje, primerjanje slik in analiziranih baz podatkov, zaradi vztrajnosti nekaterih uporabnikov pa je bila identiteta skrivnostne osebe končno razkrita.

Leticia Sarda je bila zadnja še neznana oseba, upodobljena na tkanini, ki jo je TontsaH kupila leta 2008. Čeprav je o Leticii sicer znanega bolj malo, jo je njena vloga v tej zgodbi uvrstila med najbolj skrivnostne zvezdnice na svetu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!