Pilot pokazal svojo letalsko spalnico. Splet: “Ne grem več na letalo”

Potovanja 18. Feb 202405:45 4 komentarji
Kje piloti spijo med letom
Foto: Zajem zaslona/INSTAGRAM

Pilot je pokazal prostor, v katerem spi na letalu.

Ste se kdaj spraševali, ali piloti med poletom spijo? Odgovor je da. Na letalu imajo celo majhne spalnice.

Etiopski pilot in inštruktor letenja Tewodros Solomon je na Instagramu objavil video, v katerem je pokazal, kako je videti prostor za pilotsko kabino z omejenim dostopom, ki je opremljena z dvema naslanjačema.

Kamera se nato pomakne na ploščad z dvema tesnima ležiščema, za kateri so mnogi zapisali, da delujeta klavstrofobično.

“Ali ni to pretesno,” se je spraševal eden od sledilcev. Drugi pa je dodal: “Ta prostor je zadušljiv.”

“Žal mi je, da sem to videl, zdaj sploh nočem več na letalo,” je komentiral tretji. Mnoge je namreč šokiralo, da piloti na letalih celo spijo. “Spijo? Pojavil se je nov strah”, “Upajmo, da ne spijo predolgo”, “Zakaj spijo med letom? Plačani so za upravljanje letala”, “Sovražim svoje misli, kaj vse mi zdaj hodi po glavi”, “Moja klavstrofobija pravi ne”, je samo nekaj od številnih komentarjev, ki so se zvrstili pod videom.

spalnica pilota
Foto: Zajem zaslona

Možnost spanja med poletom je odvisna predvsem od dolžine in vrste leta. Kot piše Index.hr, so na dolgih mednarodnih poletih, ki trajajo več kot sedem ur, prisotni trije do štirje piloti.

Kljub možnosti spanja med poletom je pomembno poudariti, da so piloti vedno odgovorni za varnost letala in potnikov. Zato je spanje omejeno na določene časovne okvire in je podvrženo strogim smernicam. Piloti so se dolžni odzvati na kakršnekoli razmere, ki bi lahko ogrozile varnost leta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje