Nenavadno vprašanje za Đokoviča: “Ni šala, žena me je prosila, naj vprašam”

Magazin 18. Feb 202413:43 0 komentarjev
Novak Đoković
Novak Đoković v Parizu (Foto: PROFIMEDIA)

Teniški igralec Novak Đoković je v začetku novembra na finalnem turnirju serije 1000 v Parizu zmagal proti Grigorju Dimitrovu in prejel 40. naslov mastersa v karieri. Kljub temu pa se je po dosežku več kot o sami zmagi govorilo o enem izmed vprašanj na novinarski konferenci.

Teniški igralec srbskih korenin Novak Đoković je lansko leto z zmago na teniškem turnirju v Parizu prišel do 40. naslova mastersa v karieri. In to kljub temu da je bil cel čas turnirja bolan.

V Parizu je Đoković zbolel za trebušno virozo. Ravno bolezen pa je bila tudi razlog, da se je po njegovem dosežku več kot o sami zmagi govorilo o enem od vprašanj na novinarski konferenci, ki je sledila tekmi.  Eden od novinarjev se je namreč odločil, da najboljšega teniškega igralca vpraša, kako si je lahko po bolezni tako dobro opomogel.

“To, kar vas bom vprašal, je zelo pomembno in verjemite, ni šala,” je z resnim tonom začel belgijski novinar, nato pa nadaljeval: “Žena me je v sporočilu pravkar prosila, naj vas vprašam, kako ste se spopadli s trebušno virozo. Trenutno ima hude bolečine, zato bi rada slišala vaš nasvet.” Po dvorani se je nato zaslišal smeh, piše portal Nova Sport.

Đoković pa je kljub nekonvencionalnemu vprašanju odgovoril.

“Veste, nisem zdravnik in nisem v položaju, da bi nudil zdravstvene nasvete. Telo vsakega posameznika je drugačno in na bolezen reagira drugače, vendar mislim, da je bil zame ključen vnos tekočine. Jesti nisem mogel veliko, samo enkrat na dan, tekočino pa sem lahko zaužil trikrat dnevno. Vse, kar bi dal v usta, bi slej ko prej prišlo ven,” je dejal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!