Po Červarju se že več dni sprehajajo svinje, pristojni izdali odločbo za odstrel

Svet 17. Avg 202420:43 1 komentar
Foto: dnevnik.hr

V okolici hrvaškega Poreča domačine in turiste že več dni presenečajo svinje, ki se prosto sprehajajo po območju, jedo iz smeti in spijo po različnih lokacijah. Na občini so s primerom seznanjeni in so ga že prijavili veterinarski inšpekciji. Ker odvzem živali po zakonu o zaščiti živali ni mogoč, so na državnem inšpektoratu zato v sodelovanju s kmetijskim ministrstvom izdali odločbo za odstrel.

Domačine in turiste v okolici Poreča so presenetili zanimivi prizori. Po ulicah Červarja-Porata se namreč sprehajajo svinje, ki se prehranjujejo z odpadki iz smeti, nato pa počivajo na ulicah.

“Samo še kopajo se ne, ostale storitve pa vse uporabljajo. Na žalost ni lepo, ampak nekdo pač ne opravlja svojega dela,” je po poročanju portala Dnevnik.hr dejal eden od domačinov. Poleg že omenjenega namreč uporabljajo tudi otroški park, dvorišča in zahajajo v središče kraja.

Kot poudarjajo domačini, se svinje ne bojijo ljudi, je pa na območju tudi veliko otrok.

Iz Mestne občine Poreč za Dnevnik.hr pojasnjujejo, da so s primerom seznanjeni, redarji pa da so težavo že prijavili veterinarski inšpekciji. Z državnega inšpektorata odgovarjajo, da odvzem živali po zakonu o zaščiti živali ni mogoč, zato so v sodelovanju s kmetijskim ministrstvom izdali odločbo za odstrel.

Foto: dnevnik.hr
Foto: dnevnik.hr

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje