Po požaru na cisterni z gorivom se je v Philadelphii zrušil avtocestni nadvoz

Svet 12. Jun 202309:08 0 komentarjev

V nedeljo se je po hudem požaru cisterne z gorivom v Philadelphii zrušil avtocestni nadvoz. V nezgodi ni bil nihče poškodovan, popravila pa bodo trajala nekaj mesecev. To pa bo na enem bolj obremenjenih odsekov avtoceste v tem delu ZDA povzročilo zastoje.

V Philadelphii se je v nedeljo na zvezni avtocesti I-95, ki velja za eno najbolj obremenjenih na vzhodu države, po požaru cisterne z vnetljivim tovorom zrušil nadvoz. Žrtev ni bilo, oblasti pa ocenjujejo, da bo za ponovno vzpostavitev prometa na tem odseku potrebnih več mesecev.

Nesreča je povzročila velike zamude in zapore ulic. V cisterni je bilo več tisoč litrov bencina, gasilci pa so se s požarom borili več kot eno uro.

Guverner Pensilvanije Josh Shapiro je v nedeljo zvečer dejal, da namerava razglasiti izredne razmere in tako pospešiti pridobivanje zveznih sredstev za obnovo avtoceste. Porušen avtocestni nadvoz je del 212 milijonov dolarjev vrednega projekta obnove, ki se je končal pred štirimi leti.

Voznike so usmerili na 69 kilometrov dolg obvoz. Dejstvo, da se je nesreča zgodila v nedeljo, je pripomoglo k manjšim zastojem, kot bi bili sicer, vendar lahko težave pričakujejo v naslednjih dneh.

Porušen avtocestni nadvoz v ZDA
PROFIMEDIA

Minister za promet v Pensilvaniji Michael Carroll je dejal, da ta odsek avtoceste dnevno prevozi 160.000 vozil. Gre za najbolj obremenjeno meddržavno cesto v Pensilvaniji.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je na Twitterju sporočila, da je bil predsednik Joe Biden obveščen o zrušenju in da so predstavniki vlade v stiku z državnimi in lokalnimi oblastmi v Pensilvaniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!