Po zrušenju mosta v Indiji: število smrtnih žrtev se je povzpelo na več kot 140

Svet 31. Okt 202209:24 > 14:58 1 komentar
Indija
REUTERS

Število smrtnih žrtev nedeljskega zrušenja visečega mostu v Indiji je po navedbah britanskega BBC naraslo na 141. Med žrtvami so tudi otroci. Most so ponovno odprli le nekaj dni pred nesrečo, saj je bil pred tem zaprt zaradi popravil.

V nedeljskem zrušenju mostu v indijski zvezdi državi Gujarat je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 141 ljudi, večinoma žensk in otrok. Na visečem mostu in v njegovi neposredni bližini je bilo v trenutku nesreče okoli 500 ljudi, ki so se zbrali na verskem praznovanju.

Seznama žrtev pristojni v Indiji še nimajo, je pa vlada zvezne države oblikovala skupino petih preiskovalcev, ki bodo skušali ugotoviti, zakaj se je most zrušil. Policija je kasneje sporočila, da so v zvezi z nesrečo aretirali devet ljudi, vsi so povezani z družbo, ki je skrbela za vzdrževanje mostu.

Po navedbah BBC so po nesreči skupno rešili najmanj 177 ljudi. Reševalna akcija, v kateri iščejo pogrešane, še poteka.

Indija
REUTERS

230 metrov dolg most preko reke Machchhu v kraju Morbi je bil iz kolonialnega obdobja, pred nekaj dnevi pa so ga po prenovi znova odprli. Po poročanju lokalnih medijev pred ponovnim odprtjem še ni bil opravljen tehnični pregled mostu in ta ni imel uradnega dovoljenja za odprtje. Mediji poročajo, da se je verjetno zrušil zaradi prevelike obremenitve, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Indijski premier Narendra Modi, ki je bil v nedeljo na obisku v svoji rodni zvezni državi Gujarat na zahodu države, je že napovedal odškodnino za umrle in poškodovane v nesreči.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje