Podnebni aktivisti na Tirolskem zaustavili promet na avtocesti (VIDEO)

Svet 29. Jul 202314:08 1 komentar
Letzte Generation Österreich.
Twitter Letzte Generation Österreich.

Avstrijski podnebni aktivisti skupine Zadnja generacija so se na avstrijskem Tirolskem usedli na avtocesto in s tem sprožili več kilometrski zastoj.

Podnebni aktivisti skupine Zadnja generacija so za krajši čas blokirali brennersko avtocesto pri kraju Matrei am Brenner na avstrijskem Tirolskem. Zaradi protesta je nastal približno štiri kilometre dolg zastoj. Policija je v manj kot eni uri protestnike v celoti odstranila z avtoceste, tako da se je promet znova sprostil.

Po podatkih policije se je protest začel okoli 11. ure, ko se je sedem od devetih aktivistov prilepilo na cesto. Policija je hitro posredovala in po 20 minutah sprostila en vozni pas, v roku ene ure pa je protestnike v celoti odstranila z avtoceste, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupina Zadnja generacija je medtem na Twitterju pozvala k hitrejšemu in odločnejšemu ukrepanju v boju proti podnebnim spremembam. “Medtem ko Južna Evropa gori in po vsem svetu padajo temperaturni rekordi, državljani zahtevamo ukrepe za zaščito svojega preživetja,” je sporočila skupina.

Prav tako je pozvala k izvajanju priporočil avstrijskega podnebnega sveta. Ta je že lani podal več priporočil za boj proti podnebnim spremembam, ki med drugim vključujejo postopno preusmeritev cestnega prometa na železnice, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Aktivisti Zadnje generacije so v enem dnevu sicer že drugič blokirali brennersko avtocesto na tej lokaciji. Prvič so to storili sredi junija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje