Pogoji za vstop v Italijo: kaj se spreminja

Svet 28. Jan 202209:45 > 12:58 0 komentarjev
Pogoji za vstop v Italijo
Srdjan Živulović/BOBO

Pogoji za vstop v Italijo se sproščajo. Od 1. februarja bodo potniki za vstop v državo potrebovali le še potrdilo PCT.

Do 1. februarja pa morajo prebolevniki in cepljeni ob vstopu v Italijo še vedno obvezno predložiti tudi negativen izvid testa na novi koronavirus, piše STA.

Italija hkrati načrtuje tudi odpravo samoizolacije za okužene, ki so že prejeli poživitveni odmerek cepiva proti covidu-19. Kot je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za zdravje Pierpaolo Sileri za avstrijski časnik Die Presse, poteka bolezen pri tistih, ki so se okužili z omikronom in so cepljeni trikrat, podobno kot gripa. Pri takih primerih je tudi manj verjetno širjenje virusa, če osebe nosijo masko tipa FFP2, je po poročanju STA še povedal Sileri.

V naši zahodni sosedi sicer še vedno zaznavajo povečano število okužb, kljub temu se pogoji za vstop v Italijo sproščajo.

Tudi vstop v Anglijo bo lažji

Spreminjajo se ne le pogoji za vstop v Italijo, ampak tudi za Anglijo. Britanska vlada namreč ukinja obvezno testiranje na novi koronavirus ob vstopu v državo, a to bo veljalo le za tiste, ki so polno cepljeni. Ureditev bo veljavna z 11. februarjem.

Premier Boris Johnson je pred dnevi dejal, da je različica omikron postala tako razširjena, da imajo ukrepi testiranja ob prihodu omejen vpliv na okužbe, hkrati pa povzročajo znatne stroške za britansko potovalno industrijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vlada Velike Britanije določa zdravstveno politiko le za Anglijo, medtem ko oblasti na Škotskem, v Walesu in na Severnem Irskem določajo lastna pravila.

V Veliki Britaniji, ki je med najbolj prizadetimi državami v Evropi zaradi pandemije, se je število novih primerov močno zmanjšalo z rekordnih dnevnih ravni konec prejšnjega meseca. Vendar pa so nekateri kritizirali tako hitro sprostitev številnih omejitev, opozarjali, da bi to lahko povzročilo ponoven porast primerov, in se spraševali, ali je Johnson spremembe uvedel iz političnih razlogov, poroča STA.

Preberite tudi članek, kako vemo, ali smo okuženi s koronavirusom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!