Policija izpustila mladeniča, ki so ga sumili posilstva: “On ni storilec”

Svet 19. Jun 202416:19 0 komentarjev
Foto: Policijska uprava splitsko-dalmatisnka

Mladeniča, ki ga je splitska policija v torek prijela zaradi suma, da je v nedeljo ponoči s kovinsko palico napadel in nato posilil 18-letnico v Splitu, so izpustili, saj niso ugotovili njegove krivde, je danes potrdila splitska policija. Storilca še naprej iščejo.

Na Hrvaškem že več dni odmeva napad in posilstvo 18-letnega dekleta. Čeprav je hrvaški notranji minister Davor Božinović v torek dejal, da je policija osumljenca že prijela, pa so s splitsko-dalmatinske policijske uprave danes sporočili, da niso potrdili suma, da je aretirani storilec kaznivega dejanja, zato so ga po 24 urah izpustili.

Policija je v preteklih dneh objavila posnetek nadzornih kamer, na katerih je domnevni storilec. Na posnetku nadzorne kamere je sicer videti moškega, ki je prečkal cesto, se na kratko ustavil, nato pa se je vrnil in stal na cesti. Nato je hitro odšel v smer, od koder je prišel. Policija po ministrovih navedbah zdaj nadaljuje “opravljanje operativnih metod”.

Dogodek se je zgodil v nedeljo okoli 3. ure zjutraj v Splitu, ko je storilec s palico napadel dekle, ji zlomil zapestje in jo nato posilil. Žrtev je pomoč poiskala v splitski bolnišnici, kjer so ji nudili zdravniško pomoč. Poleg zlomljenega zapestja ima tudi lažje poškodbe na glavi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!