Na Hrvaškem odmeva posilstvo 18-letnice, storilca že prijeli

Svet 18. Jun 202417:30
Posnetek osumljenca z nadzorne kamere
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Na Hrvaškem odmeva posilstvo 18-letnice v Splitu. Osumljenca je po besedah hrvaškega notranjega ministra Davorja Božinovića policija prijela.

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je potrdil, da so pridržali moškega, ki je osumljen, da je v nedeljo sredi noči s palico napadel 18-letnico, ji zlomil zapestje in jo nato posilil.

Božinović je poudaril, da so storilca našli s policijskim delom in ne z namigi državljanov, ki so jih v ponedeljek zvečer prosili za informacije. Novinarji so namreč spraševali, zakaj je policija posnetek storilca objavila šele v ponedeljek po vseh večernih poročilih. “Ta dogodek nas je zgrozil, policija pa je takoj začela kriminalistično preiskavo in uporabila vsa sredstva, ki so ji bila na voljo. Osebo, ki je povezana s tem dogodkom, je pridržala splitska policija. Posnetek smo objavili, če bi slučajno pomagal, toda ta primer je policija reševala s svojimi operativnimi metodami,” je odgovarjal hrvaški notranji minister.

Na posnetku nadzorne kamere je sicer bilo videti moškega, ki je prečkal cesto, se na kratko ustavil, nato pa se je vrnil in stal na cesti. Nato je hitro odšel v smer, od koder je prišel. Posnetek sicer ni najboljše kvalitete, zato ni mogoče zaznati podrobnosti.

Napad se je zgodil v nedeljo okoli 3. ure zjutraj v Splitu. Žrtev so odpeljali v bolnišnico, kjer so ji nudili zdravniško pomoč. Ima zlomljeno zapestje in lažje poškodbe na glavi.