Policisti iz Priboja s pesmijo pozvali k “ponovitvi Srebrenice”

Črna kronika 03. Jan 202208:30 > 10:20 0 komentarjev
Priboj
Facebook/zajem zaslona/N1 BiH

Policisti iz Priboja v Srbiji so se ta konec tedna veselili ob pesmi, ki poziva k ponovitvi genocida v Srebrenici, je razvidno s posnetka, ki je zakrožil po družbenem omrežju Facebook. Med tistimi, ki so pesem prepevali, so tako policisti kot njihovi nadrejeni.

Minuli konec tedna je razburil posnetek zabave, ki jo je za kolege ob rojstvu sina priredil eden od policistov iz Priboja na jugozahodu Srbije. Policisti in njihovi nadrejeni so se med drugim veselili ob pesmi, ki poziva na ponovitev genocida v Srebrenici, se spominja Vukovarja in med drugim slavi posiljevanje, navaja spletni portal Sandžak Press. To je sprožilo nemalo kritik in svaril pred sovražnim vzdušjem.

Videoposnetek je po navedbah portala nastal v enem od gostinskih lokalov v Priboju, na Facebooku pa ga je delil eden od policistov Policijske uprave (PU) Priboj. Med tistimi, ki (s pesmijo) pozivajo k novemu genocidu nad Bošnjaki, so namestnik načelnika regionalnega centra policije na meji s Črno goro ter nekdanji pomočnik komandirja, zdaj pa vodja izmene v tem centru, oficir v PU Priboj in več tamkajšnjih policistov, navaja Sandžak Press.

Na sporni video se je po Facebooku odzval pribojski policist, ki je organiziral zabavo v čast rojstvu sina. “Spoštovani sokrajani, kot nekdo, ki je odrasel in živi v multietničnem središču ter ima veliko prijateljev Bošnjakov, se želim opravičiti vsem, ki jih je prizadela pesem, ki se je slišala ta večer in ki je poslala zelo slabo sporočilo,” je zapisal. Dodal je: “Posebej mi je žal, da se slabša vzdušje /…/ ni bilo treba, da se ta pesem sliši na praznovanju ali kjerkoli drugod.” Zapisal je še, da pesmi ni pela niti večina zbranih. Pesem po njegovih besedah prav tako ni bila nikogaršnja želja – glasba se je namreč vrtela po seznamu z interneta.

Priboj, so navedli pri Sandžak Pressu, je večnacionalno okolje, v času vojn na območju nekdanje Jugoslavije pa so se tam zgodili zločini zoper Bošnjake, za katere ni še nihče odgovarjal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!