Ponekod na Balkanu močno sneži: v Srbiji 280 učencev v letovišču brez elektrike

Svet 25. Nov 202318:53 0 komentarjev
sneženje srbija
Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Nekatere dele Balkana so zajeli hudi snežni zameti. V srbski občini Sjenica so razglasili izredne razmere.

Srbijo je v zadnjih dneh zajelo močno sneženje, zaradi česar so na območju občine Sjenica razglasili tudi izredne razmere. V zadnjih 24 urah je tam zapadlo okoli 40 centimetrov snega.

Sneg je na več območjih povzročil velike težave pri oskrbi z električno energijo in delovanju telekomunikacijskih naprav. Brez elektrike, telefonskih povezav in interneta je ostalo okoli 500 gospodinjstev na območju Kraljevca, poroča srbski N1.

Po poročanju srbskega portala Nova.rs je okoli 280 učencev iz Srbije in Republike Srbske ujetih v otroškem letovišču “Dobre vode” na Goču, kjer zaradi okvare na daljnovodih že drugi dan ni elektrike, zato si morajo to zagotavljati z agregati. Na območju letovišča je zapadlo že okoli 40 centimetrov snega.

Foto: N1 Srbija

Sneg za zdaj sicer ne povzroča večjih težav v prometu, saj so po informacijah pristojnih prevozne vse ceste prvega reda. Od Sjenice proti Novemu Pazarju in Ivanjici je na cestah trenutno okoli pet centimetrov snega in so prevozne v vse smeri, so za srbsko agencijo RINA povedali v Cestnem podjetju “Novi Pazar put”.

So pa neprevozne nekatere regionalne ceste, ponekod težave povzroča tudi močan veter, ki povzroča snežne zamete. Na območju Užic so zaradi zametov preventivno prepovedali promet za tovorna vozila in vlačilce.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!