Poplavljalo tudi pri južnih sosedih, največ škode v Zagrebu

Svet 20. Jul 202413:11 0 komentarjev
Posledice neurja v Zagrebu
Fotografija je simbolična (Foto: N1 Zagreb)

Neurje, ki je v petek zvečer in ponoči zajelo velik del Slovenije, je povzročilo nekaj težav tudi na Hrvaškem. Vreme je prizadelo zlasti Zagreb, kjer je poplavilo nekaj ulic, zaradi poplavljenih kleti in porušenih dreves so morali posredovati tudi gasilci.

Celinski del Hrvaške, zlasti Zagreb z okolico, je ponoči zajela napovedana nevihta, ki je naznanila konec dolgega vročinskega vala, poroča hrvaški spletni portal Index. Večji del noči je deževalo in grmelo, pihal je močan veter.

V hrvaški prestolnici je ob nalivu poplavilo nekaj ulic, zrušilo se je več dreves. Gasilci so po navedbah N1 Hrvaška opravili približno 30 intervencij, večinoma zaradi poplavljenih stanovanj ali kleti ter padlih dreves na javnih površinah.

Pri nas je bila medtem največja škoda na severu države, kjer so silovite nalive spremljali močni sunki vetra, ki so v osrednji Sloveniji in na severu odkrivali strehe ter podirali drevesa.

Vročinski val popustil

Tudi na Hrvaškem napovedujejo, da bo vročinski val danes nekoliko popustil, čeprav bodo temperature ponekod še vedno dosegale tudi do 30 stopinj Celzija. Predvsem v vzhodnem delu države so možne plohe in padavine.

Vremenoslovci po navedbah državne televizije HRT napovedujejo, da bo kakšna ploha danes morda zajela tudi hrvaško obalo, vendar bo večinoma še vedno sončno in toplo, s temperaturami od 25 do 31 stopinj. V nedeljo bo vreme stabilno, v ponedeljek pa se lahko znova poslabša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!