Porota oprostila policista, vpletenega v smrt temnopolte Breonne Taylor

Svet 04. Mar 202208:45 0 komentarjev
Breonna Taylor
Amira Karaoud/REUTERS

Porota v Louisvillu v Kentuckyju je v četrtek oprostila policista Bretta Hankinsona, ki ga je obtožnica bremenila brezobzirnega ogrožanja življenja, ko je skupaj s kolegi marca 2020 vdrl v stanovanje temnopolte Breonne Taylor in jo ubil.

Hankinson ni bil obtožen napada na Taylor. Obtožba brezobzirnega ogrožanja se je nanašala na posledice strela, ki je prebil steno in odletel v sosednje stanovanje, v katerem je bila družina z majhnim otrokom.

Strele, ki so bili usodni za žrtev, so sprožili drugi policisti, a ni bil nihče izmed njih obtožen ničesar. Sta pa bila dva policista odpuščena z delovnega mesta.

Zgodaj zjutraj 13. marca 2020 so policisti vdrli v stanovanje Taylor s sodnim nalogom, ki ni zahteval, da se identificirajo. Iskali so nevarnega preprodajalca mamil, ki pa je bil takrat že aretiran in sploh ni živel na naslovu Breonne Taylor. Ta je spala skupaj z zaročencem Kennethom Walkerjem, dokler ju ni zbudil hrup.

Ker sta mislila, da so jima v stanovanje vlomili, je Walker potegnil pištolo in enega od policistov zadel v nogo. Policisti so začeli streljati in ubili Taylor. Walkerja so aretirali in obtožili poskusa umora, vendar so kasneje obtožnico zavrgli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!