Pozorna gledalka razkrila veliko napako v priljubljeni seriji

Magazin 13. Maj 202417:49 2 komentarja
Prijatelji
Foto;: PROFIMEDIA

Zaradi napake ustvarjalcev je bila Rachel (Jennifer Aniston) v kultni seriji Prijatelji noseča veliko dlje, kot traja povprečna nosečnost, je izračunala uporabnica Reddita.

Te dni je minilo 20 let od finalne epizode kultne serije Prijatelji. Šele nedavno pa so oboževalci serije opozorili na veliko napako.

V filmih, še posebej pa v serijah, niso tako redke napake v kontinuiteti, ko ustvarjalci ne opazijo nelogičnosti v sosledju dogodkov. Pri serijah, ki trajajo več sezon, so te napake še pogostejše, saj si včasih ustvarjalci, še manj pa gledalci, ne zapomnijo vseh zapletov iz prejšnjih sezon. In včasih takšno napako naključno odkrijejo pozorni gledalci šele čez leta.

Prav to se je zgodilo s serijo Prijatelji, piše poroča britanski Mirror. Glede na objavo na nekem forumu na družbenem omrežju Redditu so v osmi sezoni serije, prvič predvajani leta 2001, ustvarjalci naredili veliko napako, povezano z Rachel, ki jo je igrala Jennifer Aniston. V tej sezoni je Rachel zanosila in pričakovala svojega prvega otroka. Vendar je ustvarjalcem nekje “spodrsnilo”. Pozorna gledalka, uporabnica Reddita, je opazila, da je zaradi napake Rachel v seriji bila noseča celotno leto, kar je precej več, kot traja poprečna nosečnost.

“Pravkar sem že milijontič gledala vse sezone serije Prijatelji in ugotovila veliko napako v kontinuiteti,” je zapisala uporabnica. “Ok, Rachel ugotovi, da je noseča nekaj dni pred Monicino poroko, za katero vsi vemo, da je bila 15. maja, in pravi, da je noč z Rossom preživela pred 6 tedni, kar pomeni, da je zanosila marca ali februarja, kar pomeni, da naj bi se otrok rodil decembra ali januarja, vendar je še vedno noseča na valentinovo in nekaj epizod po tem.”

Uporabnica še piše, da ve, da je to serija, in da čas ni tako zelo pomemben, “vendar sem nekako šokirana, da jaz, ki sem po poklicu babica, tega nikoli nisem opazila”, je zapisala uporabnica.

Torej je Rachel v Prijateljih bila noseča skoraj vse leto ali celo malo več. To je sicer zelo dolgo, ni pa čisto nemogoče. Uradno zabeležena najdlje trajajoča nosečnost pri človeku je 375 dni, torej leto in 10 dni. Tako dolgo je bila noseča takrat 25-letna Beluah Hunter iz Los Angelesa, ki je februarja 1945 rodila zdravo deklico. Po internetu  medtem kroži sicer več zgodb o dolgo trajajočih nosečnostih. Leta 2016 je tako britanski Daily Mail poročal o ženski iz kitajske province Hunan, ki je trdila, da je bila noseča kar 17 mesecev. Njene zgodbe nihče ni potrdil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje