Pred Buckinghamsko palačo aretirali moškega

Svet 02. Maj 202322:41 0 komentarjev
Buckingham Palace
Profimedia

Pred Buckinghamsko palačo se je zgodil incident. Policija je aretirala moškega, ki se je približal vratom palače, proti njej odvrgel naboje za puško, pri sebi pa naj bi imel tudi sumljivo torbo. Incident se je zgodil le nekaj dni pred kronanjem kralja Karla III., ki ga s kraljico Camillo v času incidenta v palači ni bilo.

Policija je pred Buckinghamsko palačo aretirala moškega, ki se je približal vratom palače in tam odvrgel več predmetov, domnevno nabojev za puško, pri sebi pa naj bi imel tudi sumljivo torbo. Incident se je zgodil okoli 19. ure po lokalnem času, poročajo britanski mediji.

Moškega so aretirali zaradi suma posedovanja nevarnega orožja, je sporočila metropolitanska policija. Okoli palače pa so takoj postavili tudi kordon. Torbo moškega so nadzorovano razstrelili, piše britanski BBC.

“Moški je bil bil odpeljan v policijsko pridržanje. Poročil o streljanju ali poškodbah ljudi ni,” je za Guardian dejal nadporočnik Joseph McDonald.

Policisti medtem ostajajo na kraju incidenta in nadaljujejo s preiskavami, je še dodal McDonald. Guardian še piše, da v času dogodka kralja in kraljice ni bilo v Buckinghamski palači.

Dogodek se je zgodil le nekaj dni pred kronanjem kralja Karla III.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!