Moški, ki je v Črni gori grozil z eksplozivom, se je predal policiji

Svet 28. Dec 202113:41 > 15:49 0 komentarjev
nlb
Aleksandar Ljumović (RFE/RL)

Moški, ki je v črnogorskem mestu Bar grozil z uporabo eksplozivnih sredstev, se je predal policiji. Pred tem je govoril tako s policijo kot podpredsednikom vlade Dritanom Abazovićem. Policisti so ga z lisicami na rokah odpeljali v policijski kombi, poročajo mediji. Iz NLB so sporočili še, da v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Moški je zgodaj zjutraj prišel v poslovalnico NLB v črnogorskem mestu Bar, zaposlenim vstopa vanjo ni dovolil. Po poročanju črnogorskih medijev je policija evakuirala zaposlene in stanovalce objekta in del ulice, na kateri je poslovalnica banke NLB. Moški naj bi bil oborožen z eksplozivnimi sredstvi in pištolo. Na vrata poslovalnice je nalepil napis “Vrnite denar, ki ste ga ukradli delavcem Primorke”. V NLB so potrdili, da poslovalnica danes ni bila odprta, prav tako v poslovalnici ni nihče od zaposlenih.

Pred tem je na YouTubu objavil daljši posnetek, v katerem pravi, da je delavcem podjetja Primorka povzročena večmilijonska škoda. Banko NLB je označil za lopovsko, saj je, kot je povedal, NLB s pomočjo države in institucij ukradla denar poštenim delavcem podjetja Primorka iz Bara. “Boril se bom do konca. Banko bom držal pod nadzorom, dokler delavcem ne bo izplačala denarja, ki ga je ukradla. Skupaj z zakonskimi obrestmi, ki so se nabrale,” je dejal. Dodal je, da bo s seboj imel solzivec, pištolo in dve improvizirani eksplozivni napravi na daljinsko upravljanje. V posnetku je moški tamkajšnji politični vrh pozval k reševanju položaja.

bar
Google maps

Podjetje Primorka je po poročanju Radia Svobodna Evropa svoj čas delovala kot razvojni nosilec občine Bar. V tranzicijskih letih so delavci ostali brez služb in izplačanih plač ter socialnih prispevkov. Črnogorska vlada je 1. julija 2010 izdala štirimilijonsko poroštvo za 14,4 milijona evrov posojila, ki ga je najelo podjetje ‘Melgonija Primorka’ in zanj zastavilo svoje celotno premoženje. Leta 2017 je specializirano državno tožilstvo nato sprožilo preiskavo in aretiralo 12 osumljenih, da so s posojilom v svojo korist kupovali imetje Primorke, poslovanje podjetja pa lažno prikazovali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!