Prerivanje in pretep med delegati: spor zaradi ukrajinske zastave (VIDEO)

Svet 05. Maj 202308:06 5 komentarjev
PABSEC, Rusija, Ukrajina
PROFIMEDIA

Na zasedanju Organizacije za črnomorsko gospodarsko sodelovanje (PABSEC) v Turčiji je prišlo do dveh incidentov, v katera so bili vpleteni predstavniki Rusije in Ukrajine. Prišlo je do prerivanja in pretepa.

Na zasedanju parlamentarne skupščine Organizacije za črnomorsko gospodarsko sodelovanje (PABSEC) v Turčiji sta se zgodila dva incidenta, v katera so bili vpleteni predstavniki Ukrajine in Rusije.

Med govorom poslanke ruske dume Olge Timofeeve so skušali ukrajinski delegati v dvorani za njenim hrbtom izobesiti ukrajinsko zastavo. Člani ruske delegacije so skušali to preprečiti, zato je med Ukrajinci in Rusi prišlo do prerivanja in nekaj udarcev.

Ukrajinska tiskovna agencija Pravda tudi navaja, da je imela ruska poslanka na suknjiču pripet tako imenovani “jurjev trak”, ki je simbol ruske agresije.

Na hodniku pa je nato prišlo še do enega incidenta. Medtem ko je članica ruske dume Timofeevo pred razpravno dvorano dajala intervju, je ukrajinski poslanec Oleksandr Marikovski za njo razvil ukrajinsko zastavo. Ruski član ekipe Valery Stavitsky je pristop do njega in mu zastavo iztrgal iz rok, piše britanski Sky News.

Med ukrajinskim poslancem in članom ruske ekipe je nato prišlo do fizičnega obračuna. V dogajanje so se nato vpletli tudi drugi prisotni, ki so želeli ločiti moška. Ukrajinski poslanec Marikovski je pozneje posnetek spora objavil na svoji strani na Facebooku. Mediji tudi poročajo, da so ruskega člana delegacije odpeljali na pregled v bolnišnico, piše britanski Sky News.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje