Prevara v Paragvaju: podpisali memorandum z državo, ki ne obstaja

Svet 01. Dec 202309:26 1 komentar
Zastava Paragvaja
Foto: PROFIMEDIA

V Paragvaju odmeva zgodba višjega uradnika, ki je podpisal memorandum o sodelovanju z državo, za katero je kasneje izvedel, da ne obstaja. Domnevni prevaranti so se po besedah vodje pisarne kmetijskega ministra Arnalda Chamorra predstavili kot uradniki iz Združenih držav Kailasa. Omenjenega višjega uradnika so ta teden odpustili.

“Prišli so in izrazili željo, da pomagajo Paragvaju. Predstavili so več projektov, prisluhnili smo jim in to je bilo to,” je dejal Arnaldo Chamorro in priznal, da so ga zavedli. Lažni uradniki so se srečali tudi z ministrom, je še dejal Chamorro.

Na srečanju so sicer podpisali memorandum, ki bi predvideval vzpostavitev diplomatskih odnosov med državama. V dokumentu je Chamorro hvalil vladarja Združenih držav Kailasa Nithyanando Paramashivama, izpostavil pa je njegov doprinos k hinduizmu, človečnosti in Paragvaju.

V dokumentu še priporočajo, da naj Paragvaj aktivno raziskuje vzpostavitev diplomatskih odnosov in podpira vključitev Združenih držav Kailasa v različne mednarodne organizacije, med njimi Združene narode.

Paragvajski mediji so poročali, da naj bi bil Paramashivam v resnici indijski državljan, ki ga iščejo v Indiji zaradi različnih kriminalnih dejanj.

Ministrstvo za kmetijstvo je v izjavi obžalovalo “postopkovne napake”. Dejali so, da memoranduma “ni mogoče šteti za uradnega” in da Paragvaju ne nalaga nobenih obveznosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje