Priča za CNN: Moški, ki ga je zadel naboj, je umrl takoj

Svet 14. Jul 202411:24 7 komentarjev

Za CNN je spregovoril moški, ki je bil priča poskusu atentata ter je sedel v neposredni bližini drugega udeleženca shoda, ki je v streljanju umrl. "Smo na podeželju v Pensilvaniji, česa takšnega enostavno ne pričakuješ," je med drugim dejal.

Za CNN je spregovoril Joseph Meyn, udeleženec predvolilnega shoda, ki je bil priča poskusu atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa. Kot je dejal, se je sprva prisotnim zdelo, da so slišali petarde. Sam pa je takoj vedel, da gre za pok pištole. “Nastala je velika zmeda. Vedel sem, da gre za streljanje, a nisem znal določiti, od kod prihaja,” je povedal novinarki.

Kot je dodal, se mu je zdelo, da zvok prihaja izza tribun, nato pa je zagledal moškega, ki ga je v njegovi neposredni bližini naboj zadel v glavo. “Umrl je na mestu. Še ena ženska, ki je bila malo za mano oziroma na moji desni, pa je bila ustreljena v roko, a je preživela,” je pojasnil.

Dodal je, da gre za šokantni dogodek, ki ga nihče ni pričakoval. “Veliko zmede je bilo. Videl sem, kako je naboj zadel Donalda Trumpa. Videti je bilo, kot da ga je naboj oplazil po desnem ušesu,” je pojasnil novinarki. Po začetni zmedi se je nato hitro odzvala ekipa specialne policije, ki je izpraznila tribune ter odnesla truplo udeleženca predvolilnega shoda, je pojasnil in dodal, da se je tokrat prvič udeležil predvolilnega shoda. Kljub dogodku pa se počuti dovolj varnega, da bi se udeležil takih zborovanj tudi v prihodnje.

“Načeloma se v ZDA počutim varnega. A zdi se mi, da so vsi zelo jezni,” je poudaril. “Nisem šokiran, da se je to zgodilo. Šokiran sem le, da sem sam sedel tam. Tega nikoli ne pričakuješ. Grozno je,” je dejal, ob tem pa poudaril, da politični diskurz v državi ne bi smel biti na takšni ravni, da se lahko tovrstne stvari zgodijo. “Občutek imam, kot da smo znova leta 1960,” je bil še oster.

“Mislim, da nimamo težav z orožjem ali nasiljem, imamo le veliko zelo jeznih ljudi, ki jih preveč zanima politika,” je še dejal Meyn in dodal, da je sprva polovica navzočih menila, da gre za nekakšno čudno šalo, šele nato je ugotovila, kaj se dogaja. “Smo na podeželju v Pensilvaniji, česa takšnega enostavno ne pričakuješ,” je še poudaril.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje