Prometni kolaps po snežnem viharju v Grčiji odnesel direktorja avtoceste

Svet 26. Jan. 202211:57 > 12:23
Delite:

V Grčiji se krepi jeza zaradi prometnega kolapsa, ki ga je povzročil ponedeljkov snežni vihar. Zaradi večdnevnega zaprtja najsodobnejše avtoceste v državi je odstopilo vodstvo podjetja Attiki Odos, vozniki pa bodo prejeli odškodnine.

V ponedeljek je Grčijo zajel velik snežni vihar, v katerem je na avtocesti Attiki Odos obtičalo več tisoč voznikov, nekateri so bili ujeti do 20 ur. Cesta je sicer že tretji dan zaprta, saj interventne službe z nje še odstranjujejo izpraznjena vozila.

V torek so na pomoč pri reševanju ujetih iz vozil poklicali vojsko, ki se je pridružila policistom, gasilcem in javnim delavcem. Po navedbah francoske tiskovne agencije AFP je na cestah obtičalo 3.500 vozil.

Avtocesto upravlja zasebno podjetje Attiki Odos, vodstvo pa je zaradi nastalih težav že odstopilo. Ob tem je družba po poročanju grških medijev ujetim voznikom obljubila po 2.000 evrov odškodnine. Odločitev so sprejeli po prejetem klicu premierja Kiriakosa Micotakisa, ki ga je zanimalo, kako je mehanizem za ukrepanje v izrednih razmerah tako “spektakularno zatajil”.

Po 1.000 evrov odškodnine pa bodo po navedbah AFP prejeli potniki, ki so ostali ujeti na železniški postaji severno od Aten.

V grškem glavnem mestu so ob tem številne soseske še naprej brez elektrike. S težavami se še naprej spopadajo tudi na glavnem atenskem mednarodnem letališču, kjer so danes odpovedali približno 30, večinoma domačih letov.

Komentari

Vaš komentar