Putin dobil zaušnico iz Srbije

Svet 18. Mar 202419:58 0 komentarjev
Vladimir Putin
Foto: PROFIMEDIA

Minuli konec tedna je poleg Rusov v matični državi glasovalo tudi veliko ruskih državljanov, ki živijo v tujini. Tako so se na volišča odpravili tudi Rusi, ki živijo v Beogradu. Predsedniku Vladimirju Putinu so z izjemno nizko podporo primazali pravo zaušnico, ki pa na končni rezultat volitev ni imela pravega vpliva.

Na ruskih predsedniških volitvah je minuli konec tedna pričakovano prepričljivo zmagal Vladimir Putin, ki je dobil dobrih 87 odstotkov glasov. Svoje glasove so lahko oddali tudi Rusi, ki živijo v tujini. Zanimiv rezultat pa je prišel iz Beograda.

Rusi, ki živijo v srbski prestolnici, so namreč Putina gladko zavrnili. Po poročanju portala Nova.rs so beograjski Rusi zmagovalcu volitev namenili le tri odstotke glasov.

Največ podpore je v Beogradu prejel Vladislav Davankov, ki je dobil 67 odstotkov glasov. Druga dva kandidata Nikolaj Haritonov in Leonid Slutski sta prejela po en odstotek glasov, neveljavnih pa je bilo 14 odstotkov glasovnic.

Novinarji Nova.rs so v nedeljo obiskali eno od volišč, kjer so Rusi čakali v dolgi vrsti. Velika večina je poudarjala, da so to lažne volitve, da je zmagovalec znan že vnaprej in da bo v Rusiji po novi Putinovi zmagi še huje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!