Racije v Teksasu sprožile obtožbe o zatiranju volilcev latinskoameriškega izvora

Svet 27. Avg 202420:14 0 komentarjev
Ken Paxton
Ken Paxton (Foto: PROFIMEDIA)

Najstarejša organizacija za državljanske pravice Američanov latinskoameriškega izvora LULAC je skupaj z drugimi zahtevala posredovanje pravosodnega ministrstva ZDA, potem ko je teksaški pravosodni minister Ken Paxton ukazal racije omenjenih organizacij v iskanju volilnih prevar, poroča televizija CBS.

LULAC trdi, da so bile racije 20. avgusta nezakonite, saj da so kršile zvezno zakonodajo o državljanskih pravicah in predstavljale ustrahovanje volilcev latinskoameriškega izvora. “Ti ukrepi so odsev zaskrbljujoče zgodovine zatiranja in ustrahovanja volilcev, ki je že dolgo usmerjeno tako v temnopolte kot latinskoameriške skupnosti, zlasti v državah, kot je Teksas, kjer demografske spremembe vse bolj spreminjajo politično pokrajino,” je sporočil predsednik LULAC Juan Proano.

Paxton sicer trdi, da preiskujejo poročila o nezakonitih registracijah volilcev, ki nimajo državljanstva ZDA. Zatrdil je, da je po dveh letih preiskave njegove posebne enote za volilno integriteto od sodišča dobil potrjene naloge za preiskavo domnevnih volilnih goljufij in zbiranja glasov za volitve 2022.

Proano pa je za CBS povedal, da gre za poskus zmanjševanja volilne udeležbe Latinoameričanov.

Donald Trump in njegovi podporniki trdijo, da demokrati odpirajo ameriške meje, da bi pridobili dodatne volilce, čeprav se lahko registrirajo in volijo le državljani. Pot do državljanstva je nezakonitim priseljencem zaprta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!