Raziskovalec meni, da je razrešil skrivnost Bermudskega trikotnika

Svet 18. Sep 202409:21 1 komentar
Bermudski trikotnik, Atlantik, Atlantski ocean, ladja
Prizor iz filma "V globinah Bermudskega trikotnika" (Foto: PROFIMEDIA)

Na razvpitem območju v severnem Atlantiku naj bi nepojasnjeno izginjali letala in ladje. Zbiralec kristalov meni, da pozna vzrok.

V severnem Atlantiku leži približno 700.000 kvadratnih kilometrov (nekaj večje od Francije) veliko območje, na katerem naj bi skrivnostno izginjali ladje in letala.

Legenda o zdaj že razvpitem Bermudskem trikotniku se je začela širiti po letu 1945, ko je po vzletu s Floride izginilo pet bombnikov ameriške mornarice, ki so bili na vojaških vajah, potem pa še eno od reševalnih letal.

Teoretiki zarot so prepričani, da ladje in letala na tem območju izginjajo zaradi še neznanih sil, morskih pošasti, preizkušanja skrivnega orožja ali tehnologije, Nezemljanov, ki naj bi tam imeli skrita oporišča, in podobnih bolj malo verjetnih ali povsem fantastičnih razlogov. Znanstveniki, ki so se doslej ukvarjali s temi izginotji, večinoma trdijo, da pogostost nerazrešenih izginotij plovil v tem območju ni nič večja kot kjerkoli drugod v svetu, nekateri pa menijo, da je na tem območju nekaj nenavadnega, in si prizadevajo to pojasniti.

O enem od njih smo že pisali, zdaj pa Nick Hutchings, ki se ukvarja z iskanjem mineralov, meni, da njegova teorija lahko pojasni izginotja, piše portal Lad Bible. Po natančnejšem ogledu kamnin, ki jih je zbral na tem območju, pravi, da otočje Bermuda, po katerem je “trikotnik” dobil ime, sestavlja skupina ugaslih podvodnih vulkanov, ki so pred 30 milijoni let štrleli iz vode, potem pa erodirali do današnje višine. V ostankih jedra teh vulkanov pa je Hutchings odkril mineral magnetit. Ta mineral, ki je tudi ena od najpogostejših železovih rud, ima magnetne lastnosti, ki so po njem dobile ime.

Prav magnetne lastnosti magnetita naj bi bile ključne za izginotja. Kot je znano, lahko magnet odklanja kompasovo iglo. Velike količine magnetita bi tako lahko motile navigacijo, ki kot referenco za smer uporablja usmerjenost Zemljinega magnetnega polja. Z drugimi besedami, ladje in letala, ki so za navigacijo uporabljali kompas, so se preprosto izgubili. Vse ostalo so opravili vremenske razmere, slabe odločitve, valovi in/ali pomanjkanje goriva. “Lahko si predstavljate starodavne pomorščake, ki plujejo mimo Bermudov. Bili bi zelo zmedeni,” je dejal Hutchings, ki je o svoji teoriji posnel tudi dokumentarni film.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje