Ribiči pili iz steklenic, ki so jih našli v morju, in umrli

Svet 30. Jun 202405:15 6 komentarjev
Steklenica
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Na Šrilanki so umrli štirje ribiči, še dva pa sta v kritičnem stanju. Po poročanju lokalnih medijev je smrt nastopila po tem, ko so zaužili neznano tekočino iz steklenic, ki so jih našli v morju.

Šrilančani naj bi bili na ribolovu, ko so naleteli na steklenice približno 320 navtičnih milj stran od mesta Tangalle na južni obali otoka.

Mornarica je pojasnila, da so iz steklenic pili, saj so mislili, da vsebujejo alkohol.

Generalna direktorica oddelka za ribištvo in vodne vire Susantha Kahawatte je dejala, da preživele mornarica poskuša pripeljati nazaj na obalo. Zdravniško pomoč so jim morali nuditi na krovu plovila, saj ni bilo dovolj časa, da bi jih odpeljali nazaj na kopno, povzema BBC.

Kahawatta je za šrilanški medij Ada Derana povedala, da so nekaj steklenic razdelili tudi drugim posadkam, ki so ribarile na tem območju. Trudijo se, da bi te mornarje našli in jih opozorili.

Šrilanški ribiči
Tangalla, simbolična fotografija. (Foto: PROFIMEDIA)

Zaradi tragedije naj bi v obmorskem mestu, ki je od prestolnice Kolombo oddaljeno približno 193 kilometrov, potekali protesti. Ljudje namreč zahtevajo vrnitev še živih mornarjev na kopno. Oblasti pa medtem preiskujejo, kaj točno je bilo v steklenicah.

Bonus video: Goran Dragić o zakulisju uspehov, življenju in tudi o obžalovanjih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje