Rusija naj bi v zadnjih dneh okrepila napade na vzhodu Ukrajine

Svet 27. Avg 202211:01 1 komentar
Spopadi v Ukrajini
REUTERS/Anna Kudriavtseva

Rusija naj bi v zadnjih dneh okrepila napade na vzhodu Ukrajine, s čimer naj bi skušale ukrajinskim silam otežiti njihovo protiofenzivo na jugu države.

Ruska vojska je v zadnjih dneh okrepila napade na vzhodu Ukrajine, je danes sporočilo britansko obrambno ministrstvo, ki se sklicuje na podatke obveščevalnih služb. Ruske enote naj bi s tem skušale ukrajinskim silam otežiti ukrajinsko protiofenzivo na jugu države, ki jo napoveduje Kijev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Intenzivnost ruskih napadov se je v zadnjih petih dneh okrepila v bližini mesta Doneck, so sporočili z britanskega obrambnega ministrstva.

Hudi boji so potekali severno od Donecka, v bližini strateško pomembnih mest Siversk in Bahmut, enote Moskvi zvestih separatistov pa so po ugotovitvah obveščevalnih služb verjetno napredovale še naprej v središče vasi Piski v bližini uničenega letališča v Donecku.

Britansko obrambno ministrstvo od začetka ruske agresije v Ukrajini objavlja informacije o poteku vojne, pri čemer se sklicuje na obveščevalne podatke. Kot poroča dpa, se s tem zoperstavlja ruskemu prikazovanju poteka vojne, Moskva pa London obtožuje ciljno usmerjene dezinformacijske kampanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje