Še ena obtožnica proti Weinsteinu potrjena: zlorabil naj bi še tri ženske

Svet 13. Sep 202410:41 0 komentarjev
Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Foto: PROFIMEDIA)

Velika porota na Manhattnu je v četrtek potrdila novo obtožnico proti nekdanjemu filmskemu producentu Harveyju Weinsteinu, potem ko je prizivno sodišče države New York razveljavilo njegovo prvo obsodbo na zaporno kazen, je poročal CNN.

Harveyja Weinsteina so v torek odpeljali iz zapora na nujno operacijo srca, njegov odvetnik Arthur Aidala pa je dejal, da ostaja v bolnišnici, potem ko je skoraj umrl.

Podrobnosti v novi obtožnici ne bodo znane, dokler je tožilstvo ne bo uradno predstavilo sodišču. V njej bi lahko bile obtožbe o spolnih napadih treh žensk, je tožilstvo napovedalo prejšnji teden.

Tožilci so začeli veliki poroti predstavljati nov primer avgusta in med drugim navedli, da naj bi Weinstein spolno napadel žensko leta 2016, drugo leta 2006, tretjo pa med letoma 2005 in 2006. V nobenem primeru ne gre za Jessico Mann in Mimi Haley, ki sta bili razlog za obsodbo Weinsteina na prvem sojenju, vendar bosta prav tako del obtožnice za drugo sojenje.

72-letni Weinstein je bil leta 2020 obsojen na 23 let zapora zaradi spolnega napada in posilstva, vendar je prizivno sodišče obsodbo aprila letos razveljavilo zaradi tehničnih razlogov. Weinstein razen sedanje selitve v bolnišnico ostaja v zaporu, iz katerega bo v vsakem primeru takoj potoval v Kalifornijo po tem, ko je bil v Los Angelesu leta 2022 prav tako obsojen na 16 let zapora zaradi treh spolnih napadov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!