Sedem mesecev po smrti znanega igralca zagnali novo preiskavo

Svet 22. Maj 202417:48 0 komentarjev
Matthew Perry
Igralec Matthew Perry leta 2009 (Foto: Phil McCarten/REUTERS)

Sedem mesecev po smrti priljubljenega igralca Matthewa Perryja so oblasti zagnale novo preiskavo. Zanima jih, kje je Perry dobil zajetno zalogo ketamina, ki je na koncu povzročila njegovo smrt.

Losangeleška policija je v torek sporočila, da je zagnala novo preiskavo v povezavi s smrtjo znanega igralca Mathewa Perryja. Ameriški igralec, ki je najbolj znan po vlogi v zelo uspešni seriji Prijatelji, je umrl konec lanskega oktobra na svojem domu.

V novi preiskavi bosta losangeleški policiji pomagali ameriška uprava za boj proti drogam in ameriška poštna inšpekcijska služba. Organi bodo preiskovali, kje je 54-letni igralec dobil tako zajetno količino ketamina.

Rezultati obdukcije, ki so jih objavili decembra, so namreč pokazali, da je bila doza ketamina v Perryjevi krvi enaka tisti, ki jo prejmejo pacienti pred operacijo. Ketamin je bil razglašen kot glavni vzrok za smrt igralca, med stranskimi vzroki so bili še utopitev in druge zdravstvene težave Perryja, spominja AP.

Matthew Perry
Foto: PROFIMEDIA

Igralčevi prijatelji naj bi preiskovalcem povedali, da je Perry ketamin že dlje časa uporabljal za zdravljenje depresije, tesnobe in bolečin, a se je sodni izvedenec kljub temu odločil za odprtje nove preiskave. Meni, da Parryjeva zadnja terapija s ketaminom, ki jo je prejel poldrugi teden pred smrtjo, ni mogla biti razlog za tako visoko prisotnost droge v telesu. Ketamin se namreč običajno presnovi v nekaj urah.

Perryja sta v času zdravstvenih težav zdravila vsaj dva zdravnika, psihiater in anesteziolog, ki je bil tudi njegov primarni zdravnik, je zapisano v poročilu sodnega izvedenca. V Perryjevi hiši niso našli prepovedanih drog ali pripomočkov.

Tudi v drugih primerih smrti zvezdnikov, ki jim je botrovala uporaba prepovedanih drog, so oblasti vedno kazensko preganjale osebe, ki so zvezdnikom priskrbele prepovedane substance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!