Znan uradni vzrok smrti Matthewa Perryja

Matthew Perry
Matthew Perry bo v srcu oboževalcev za vedno ostal Chandler Bing (Foto: REUTERS)

Poročilo z obdukcije je razkrilo, da so bili za igralca Matthewa Perryja usodni "akutni učinki ketamina".

54-letnega igralca Matthewa Perryja so konec oktobra našli neodzivnega v masažni kadi v njegovi domači hiši v Los Angelesu, a vzroka smrti tedaj niso mogli natančno potrditi.

Uradno poročilo z obdukcije je razkrilo, da je bila igralčeva smrt nesreča, ki so jo povzročili “akutni učinki ketamina”, poroča BBC. Ketamin je pomirjevalo, ki se uporablja za zdravljenje depresije in obvladovanje bolečine, sicer pa tudi za anestezijo ter kot rekreativna droga.

Kot dejavnike, ki so nato pripomogli k smrti, pa so v poročilu navedeni še utopitev, srčno-žilno obolenje in učinki buprenorfina, ki se uporablja za zdravljenje odvisnosti od opioidov, je v izjavi dejal losangeleški mrliški oglednik Raffi Djabourian.

“Glede na visoko raven ketamina v odvzetih vzorcih krvi, sta bila glavna usodna učinka tako srčno-žilna preobremenitev kot dihalni zastoj,” njegove ugotovitve navaja BBC. Zaradi ketamina, ki je preobremenil njegovo srce, je Perry zdrsnil v nezavest in se utopil.

Perry se je desetletja boril z odvisnostjo od drog, a je v zadnjih letih je skušal zaživeti trezno življenje. Pred letom dni za New York Times dejal, da je trezen že 18 mesecev.