Sicilija v plamenih, gasilcem delo otežuje močan jugo (FOTO)

Svet 28. Avg 202311:09 0 komentarjev
Gašenje požarov z letalom.
REUTERS

Po Grčiji so sedaj ognjeni zublji zajeli tudi Sicilijo, ki so ponoči ogrožali stanovanjske objekte in trgovine, preko morja so evakuirali več kot 200 ljudi. Med drugim so včeraj za nekaj časa zaprli tudi letališče v Trapaniju, kjer pa so včeraj pozno zvečer letala znova vzletela.

Na italijanskem otoku Sicilija je ponoči izbruhnilo več požarov. Kot smo poročali že včeraj, so morali zaradi požara preventivno začasno zapreti letališče v Trapaniju, saj je gorelo blizu pristajalne steze. Zvečer so po pregledu terena letalske povezave znova vzpostavili.

Ogenj je ponoči ogrožal tudi hiše in trgovine. Kasneje so preventivno zaprli več cest. Gasilcem pa delo na terenu otežuje močan jugo.

V bližini kraja Castellammare del Golfo so morali zaradi ognjenih zubljev okoli 200 ljudi evakuirati preko morja. Požar so na območju gasili tudi s pomočjo helikopterja in letalom za gašenja.

Na otoku trenutno gori več deset požarov, med drugim v okolici Trapanija, Palerma in Agrigenta.

Gasilec gasi požar v Sicilija. Gasilec gasi požar v Sicilija.
Gasilcem delo na terenu otežuje močan jugo. (Foto: REUTERS)
Moški kaže na območje, kjer so evakuirali ljudi. Moški kaže na območje, kjer so evakuirali ljudi.
Moški s prstom kaže na zgodovinsko pomembno območje, kjer so morali zaradi bližajočega požara evakuirati več turistov. (Foto: REUTERS)
Požar ogroža hiše. Požar ogroža hiše.
PROFIMEDIA
Požari na Siciliji. Požari na Siciliji.
PROFIMEDIA

Najbolj kritično na območju mesta Messina

Predsednik dežele Sicilija Renato Schifani je povedal, da se zaradi obsežnih prizadevanj več deset gasilcev, da bi preprečili okrepitev požarov, razmere izboljšujejo na vseh frontah, da pa razmere ostajajo kritične na območju Messine, kamor so napotili štiri kanaderje.

Na srečo pa ni poročil o poškodovanih, je dodal, a izpostavil, da je še vedno pretresen zaradi “podob turistov, ki so bili prisiljeni bežati s plaž v Trapaniju, ki so jih obdajali plameni”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!