Siloviti tornadi v ZDA terjali več kot 70 življenj

Svet 11. Dec 202112:39 > 18:20 1 komentar
tornado
Reuters Video

Niz tornadov, ki so v noči s petka na danes sejali uničenje v več ameriških zveznih državah, so samo v Kentuckyju terjali več kot 70 življenj, je danes povedal guverner te države Andy Beshear. Tornadi skupaj z neurji povzročajo škodo tudi v več drugih zveznih državah, zlasti na jugovzhodu ZDA. Najmanj en človek je umrl, ko je tornado zadel dom za starejše v Arkansasu, v skladišču podjetja Amazon v Illinoisu pa se je porušila streha.

Ameriški vremenoslovci so izdali opozorila pred tornadi za območja v več zveznih državah, vključno z Arkansasom, Tennesseejem, Missourijem and Illinoisom.

Guverner Kentuckyja, ki je v zgodnjih jutranjih urah sprva govoril o najmanj 50 smrtnih žrtvah, je kasneje na obisku v hudo prizadetem mestu Mayfield povedal, da je sedaj prepričan, da je žrtev celo več kot 70. “Pred koncem dneva bi lahko število naraslo prek 100,” je dejal .

Na severovzhodu Arkansasa je tornado v petek zvečer zadel dom za starejše, pri čemer je en človek umrl, približno 20 jih je začasno ostalo ujetih v delno porušeni stavbi. Tornado je poškodoval še več drugih poslopij v krajih Monette in Trumann.

Tornado je poškodoval tudi skladišče podjetja Amazon na jugu Illinoisa, kjer se je porušila streha. Glede na lokalne medije naj bi bilo takrat v poslopju okrog 100 ljudi, ki so v nočni izmeni pripravljali pošiljke.

Reševalne službe na območju dogodek opisujejo kot hudo nesrečo, ni pa zaenkrat še jasno, koliko ljudi je bilo poškodovanih. Tudi Amazon je sporočil, da še ocenjuje situacijo in škodo.

Glede na poročanje lokalnih medijev sta najmanj dva človeka umrla tudi v Tennesseeju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje