Sin norveške princese pod vplivom drog in alkohola napadel partnerko

Svet 14. Avg 202420:55 0 komentarjev
Norveška kraljeva družina nasilnega dogodka še ni komentirala. (Foto: PROFIMEDIA)

Sin norveške princese Mette-Marit je po fizičnem napadu na svojo partnerko v današnji izjavi za norveško radiotelevizija NRK povedal, da je pred prepirom z njo užival kokain in alkohol. Policija je 27-letnega Mariusa Borga Hoeibyja aretirala po nočnem prepiru 4. avgusta v stanovanju v Oslu. Obtožen je povzročitve telesnih poškodb.

Po poročanju norveških medijev, ki jih navaja francoska tiskovna agencija AFP, je policija po napadu v stanovanju našla nož, zaboden v eni od sten. Po incidentu so napadeno partnerko zdravniško oskrbeli, a ni bila sprejeta v bolnišnico, je povedal njen odvetnik.

Marius Borg Hoeiby je v izjavi za NRK povedal, da se je zgodilo, kar se ne bi smelo zgoditi. “Po prepiru sem pod vplivom alkohola in kokaina povzročil telesne poškodbe in uničil predmete v stanovanju,” je dodal. Pojasnil je, da je imel duševne težave in da se že dolgo časa bori z odvisnostjo.

Napovedal je, da bo znova odšel na zdravljenje, ki se ga bo resno lotil. Ob tem je dodal, da uživanje drog in duševne težave ne opravičujejo nasilja. Hoeiby je dejal še, da je pripravljen odslužiti kakršno koli kazen, je povedal njegov odvetnik Oyvind Bratlien za norveško televizijo TV2.

Norveška kraljeva družina nasilnega dogodka še ni komentirala.

Hoeiby se je rodil leta 1997 v razmerju, ki ga je Mette-Marit imela pred poroko z norveškim prestolonaslednikom, princem Haakonom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!