Skoraj dve leti je iz šolske menze kradla perutničke, čaka jo 9 let zapora

Svet 19. Avg 202419:50 1 komentar
perutničke
Foto: PROFIMEDIA

68-letna Američanka, zaposlena v šolski menzi, je 19 mesecev v imenu šole naročala piščančje perutničke, a jih nato obdržala kar sama. S tem je šolo okradla za 1,5 milijona dolarjev (1,4 milijona evrov). Čaka jo devet let zapora.

Vera Liddell, zaposlena v šolski menzi ene od šol v ameriški zvezni državi Illinois, je bila obsojena na devet let zaporne kazni, ker je ukradla perutničke v vrednosti 1,5 milijonov dolarjev (1,4 milijona evrov).

Kot poroča ABC, je Liddell pri glavnem okrožnem dobavitelju v imenu šole dve leti naročala piščančje peruti, a jih nato obdržala kar sama. Račun je plačala šola.

S prevaro je začela julija 2020, opazili pa so jo, ko je proračun za šolsko prehrano že sredi šolskega leta za 300.000 dolarjev presegel predviden letni znesek.

V 19 mesecih je naročila več kot 11.000 paketov perutničk. Te bi morale biti namenjeni učencem, ki so se med epidemijo covida-19 šolali na daljavo. Šola jim je namreč zagotavljala kosila, ki so jih lahko prevzeli njihovi starši. Kot poročajo ameriški mediji, pa perutničk Liddell nikoli ni dostavila niti šoli niti učencem, temveč jih je obdržala zase.

Po poročanju ameriških medijev se je Liddell izrekla za krivo kraje in vodenja kriminalnega podjetja. 68-letnica je po navedbah CBS v preteklosti večkrat prijavila bankrot, NBC Sports pa medtem poroča, da je imela tudi težave z zasvojenostjo od iger na srečo.

Da bo pokril vrednost perutničk, pa se je nekaj dni kasneje velikodušno ponudil igralec ameriškega nogometa Chris Jones, piše People. Odvetniki obtožene morajo tako v roku 30 dni umakniti priznanje krivde in zahtevati, da lahko namesto tega kazen poravna finančno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje