Sosede čaka vremenski šok: temperature bodo padle za več kot 15 stopinj Celzija

Svet 29. Jun 202411:56 2 komentarja
Hrvaška
Alen Milavec/BOBO

Na Hrvaškem se bo v ponedeljek in v torek močno ohladilo. Ker bodo temperature nenadno padle iz 35 na 18 stopinj stopinj Celzija, se hrvaški vremenoslovci ne izogibajo besedam "temperaturni šok".

Konec tedna je, tako kot pri nas, tudi na Hrvaškem v znamenju visokih temperatur. Segrelo se bo vse tja do 35 stopinj Celzija, najbolj vroče bo v notranjosti države, v Zagrebu pa naj bi v nedeljo namerili kar 36 stopinj Celzija. Vroče, s temperaturami do 34 stopinj, je tudi v hrvaškem primorju.

V začetku prihodnjega tedna pa k sosedom prihaja zelo občutna ohladitev. Na Jadran bo namreč prodrl hladen zrak s severa Evropa, zaradi ciklona pa bodo tudi nevihte in nalivi. Temperature bodo padle na okoli 18 stopinj. Obleči bo torej treba dolge rokave.

V primerjavi z nedeljo bodo temperature zlasti v notranjosti države nižje za več kot 15 stopinj Celzija, zato se vremenoslovci na Hrvaškem ne izogibajo besedam “temperaturni šok.”

Tudi pri nas v ponedeljek pričakujemo ohladitev in padavine, vendar tako drastičnega padca temperatur vremenoslovci pri nas ne napovedujejo.

Bonus video: Goran Dragić iskreno o zakulisju uspehov, življenju in tudi o obžalovanjih

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje