Sosednja država z novim šolskim letom prepoveduje telefone v učilnicah

Digitalno 11. Jul 202413:08 0 komentarjev
Pametni telefon med poukom
Foto: PROFIMEDIA

V Italiji bodo z novim šolskim letom v učilnicah prepovedali mobilne telefone. Učenci bodo še vedno lahko uporabljali računalnike in tablice, a bo to moral dovoliti učitelj.

Že lani se je več držav odločilo, da je telefonom v učilnicah treba narediti konec. Z naslednjim šolskim letom uporabo telefona za šolskimi klopmi prepovedujejo tudi v Italiji.

Italijanski minister za izobraževanje Giuseppe Valditara je danes objavil uredbo, v kateri prepoveduje telefone v učilnicah, tudi ko bi jih uporabljali za namene pouka. Poleg tega je ukazal še ponovno uvedbo šolskega koledarja, v katerega se ročno vnaša vse naloge.

“Naše otroke moramo spet navaditi na pisalo in papir,” je dejal minister. Prepričan je, da bodo na tak način tudi starši lažje sledili dogajanju v šoli.

V italijanskih šolah sicer že leta velja prepoved telefonov, a so se pravila vmes omilila in se niso več strogo upoštevala.

Tovrstne prepovedi med drugim že veljajo v Franciji, na Nizozemskem, Švedskem, Novi Zelandiji in Finskem, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!