Srbijo razburja funkcionarka: objavila fotomontažo sebe v nacistični uniformi

Svet 07. Dec 202313:10 1 komentar
Olivera Zekić
Foto: Posnetek zaslona/Telegram

Vodja srbske agencije za nadzor medijev REM Olivera Zekić je na omrežju Telegram pred dnevi objavila fotomontažo sebe v nacistični uniformi. Po tem je pojasnjevala, da je šlo za "čisto provokacijo", njeno potezo pa je ostro obsodila judovska skupnost v Beogradu.

“To sem storila iz čiste provokacije,” je na vprašanje, zakaj je kot profilno sliko na Telegramu objavila fotomontažo sebe v nacistični uniformi, odgovorila predsednica srbskega sveta za regulacijo elektronskih medijev REM Olivera Zekić za mrežo Radio Slobodna Evropa.

Pri tem je dodala, da se ni ukvarjala s tem, za kakšno vrsto uniforme gre, fotomontažo pa je po njenih besedah pred leti objavil nekdo na omrežju X, takrat še Twitterju.

Iz beograjske judovske skupnosti (JOB) so v sredo po poročanju portala N1 Beograd ocenili, da predsednica REM izkorišča najhujše obdobje v človeški zgodovini kot material za zabavo. Dodali so, da žali celotno judovsko skupnost v Srbiji in regiji ter relativizira največja zla človeštva, in to v času, ko je javni medijski prostor doživel eksplozijo antisemitizma in širjenja sovraštva.

REM v Srbiji nadzoruje delo elektronskih medijev ter bi med drugim morala skrbeti za izboljšanje kakovosti njihovih storitev in razvoj svobodnega izražanja.

Delo REM je bilo v zadnjem letu pogosto tarča kritik. Evropska komisija je tako pozvala REM, da začne v celoti izpolnjevati svoj mandat, liberalna opozicija, ki je organizirala tudi proteste Srbija proti nasilju, pa je med drugim zahtevala zamenjavo članov sveta REM zaradi promocije nasilja v medijih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje