Srbski protestniki blokirali avtocesto v Beogradu in Novem Sadu

Svet 30. Jun 202320:59 0 komentarjev
Protest Srbija
N1

V Srbiji je v petek potekal deveti protest Srbija proti nasilju. Protestniki so v Beogradu in Novem Sadu zablokirali avtocesto.

V Srbiji je v petek ponovno potekal protest Srbija proti nasilju, že deveti po vrsti.

Protestniki so med drugim zablokirali tudi avtocesti v Beogradu in Novem Sadu.

V Beogradu so se ob 16. uri začele protestne vožnje izpred več cestninskih postaj, nakar so vozniki protestniki ob 17.30 prispeli pred Sava center in tam ostali do 20. ure.

Protest Srbija
N1

Policija je voznike obračala. Skoznjo so sicer spuščali vozila nujne medicinske pomoči.

V Novem Sadu blokade niso postavili z vozili, temveč so promet ustavili pešci, ki so na avtocesto prišli čez luknjo v žičnati ograji. Preko obeh koncev novosadske avtoceste so aktivisti razprli transparent z napisom “Izpolnite zahteve”, s kredo pa so po asfaltu pisali sporočila “Novi sad, prestolnica mučenja”, “Želim iti v šolo” in “Svoboda, mir, ljubezen”.

Prometna policija je na mestu blokade pomagala voznikom, ki so čakali v koloni, protestniki pa so jim delili ustekleničeno vodo. Kot piše Nova S, so novosadski protestniki čez blokado sicer spustili avto z avstrijskimi registrskimi tablicami, v katerem sta bila majhna otroka.

Po koncu blokade, ki je v prestolnici trajala do 20. ure, v Novem Sadu pa do 19.30, so se protestniki mirno razšli. Protesti so potekali še v sedmih drugih srbskih mestih.

Novi protesti so napovedani tudi za soboto.

Protest Srbija
N1

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!