Naraščanje okužb: ECDC obarval hrvaško obalo oranžno

Svet 16. Jul 202112:46 > 14:17 0 komentarjev
Hrvaška
PROFIMEDIA

Na zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni je od včeraj vsa hrvaška obarvana oranžno, saj se je tam povečalo število okužb s koronavirusom. Za turiste, ki se vračajo v Slovenijo, sicer pri vstopu v državo veljajo enaki pogoji: vsi morajo zadostiti pogoju PCT.

Na zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je zaradi povečanja števila okužb s koronavirusom od včeraj vsa hrvaška obala obarvana oranžno. Direktor hrvaškega nacionalnega štaba civilne zaščite Krunoslav Capak je po poročanju N1 Hrvaška povedal, da je stanje okužb s koronavirusom slabše kot v istem obdobju lani. “V istem obdobju lani smo imeli v povprečju 66 na novo okuženih na dan, letos jih je 104.” Danes so sicer potrdili 133 na novo okuženih. Najmanjši delež okužb je v Istri, največji pa na območju Zadra.

Hrvaška je po 14-dnevni incidenci na 12. mestu v Evropi, je še povedal Capak.

Slovenija je z odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19, ki je začel veljati 11. julija, ukinila barvne sezname držav. Vsi potniki, ne glede na to, od kod prihajajo, morajo zadostiti pogoju PCT, torej predložiti dokazilo o prebolelosti, cepljenju ali negativnem testu. Če potnik dokazila ne predloži, ga policija napoti v desetdnevno karanteno na domu.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!