Streljanje na šoli v ZDA: umrli trije otroci

Svet 27. Mar 202320:38 1 komentar
streljanje v ZDA
AFP/PROFIMEDIA

V ameriškem Nashvillu je močno oborožena 28-letnica v streljanju na šoli ubila šest ljudi, med njimi tri otroke.

V ameriškem Nashvillu je prišlo do streljanja na šoli. Po prvih podatkih je v streljanju umrlo šest oseb, medtem tudi trije otroci. Osumljenka je 28-letna Audrey Hale.

Streljanje se je zgodilo na zasebni katoliški šoli Covenant, ki jo obiskujejo učenci, stari do 11 let. Po prvih podatkih naj bi strelka ustrelila šest ljudi, od tega tri otroke. Kot so povedali očividci, naj bi imela 28-letna osumljenka dve avtomatski puški in pištolo. Policisti so strelko ustrelili.

Do streljanja je prišlo malo po 10. uri po lokalnem času. Najprej je BBC poročal, da je bila napadalka najstnica, vendar so nato policisti popravili informacijo.

Načelnik policije John Drake je dejal, da je po začetnih ugotovitvah strelka morda nekdanja učenka šole. Osumljenka naj bi bila belka iz okolice Nashvilla. Dodal je, da si ne znajo razložiti, kako ji je uspelo priti v šolo.

Biden pozval kongres, da “nekaj ukrene”

Na streljanje se je odzval tudi ameriški predsednik Joe Biden, ki je dejal, da je bil “obveščen o srce parajoči novici”. Kongres je pozval, naj “nekaj stori” za reševanje množičnih streljanj v ZDA.

“Šole bi morale biti varen prostor za naše otroke, da se učijo in rastejo, in za naše vzgojitelje, da poučujejo,” pa je sporočila tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje