Superjahta z zlato kopalnico, ki naj bi bila v lasti Putina

Svet 22. Mar 202219:48 3 komentarji
Profimedia

V italijanskem kraju Marina di Carrara je trenutno na popravilu luksuzna jahta Šeherezada. Vredna je nekaj več kot 635 milijonov evrov, kdo je njen lastnik, pa ni jasno. Ekipa Alekseja Navalnega trdi, da je njen lastnik nihče drug kot ruski predsednik Vladimir Putin.

Ekipa ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega trdi, da so na jahti Šeherezada člani ruske varnostne službe FSB. Lastnik jahte ni znan, skupina okoli Navalnega pa naj bi prišla do podatkov, ki kažejo na povezanost plovila z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Jahta Šeherezada je trenutno v italijanskem kraju Marina di Carrara na obali Toskane, kjer jo vzdržujejo in popravljajo, velja pa za eno največjih in najdražjih superjaht na svetu. Plovilo je pod nadzorom italijanskih oblasti. Končne odločitve, da jo oblasti tako kot jahte številnih oligarhov zasežejo, še ni sprejeta.

Šeherezada, ki se jo povezuje s Putinom, je dolga skoraj 140 metrov, njena vrednost pa se ocenjuje na približno 700 milijonov dolarjev, kar znaša dobrih 635 milijonov evrov. V notranjosti je bazen, ki se lahko prekrije in tako postane plesišče. Znotraj jahte so med drugim še polno opremljena telovadnica in pozlačena kopalnica.

Kapitan luksuzne jahte ni izključil možnosti, da je lastnik ladje Rus, vendar je zavrnil ostala namigovanja o identiteti lastnika. Lastniki prestižnih jaht se navadno ne izpostavljajo v javnosti, prav tako nočejo razkriti ostalega premoženja. Pri Šeherezadi je neznank še več. Vsi delavci in člani posadke morajo podpisati pogodbe o tajnosti, prav tako pa imena zaposlenih ostajajo skrivnost za vse, ki so na kopnem.

Ko je superjahta Šeherezada prispela v italijansko pristanišče, je okoli nje hitro zrasla kovinska ograja, ki jo delno zakriva od pogledov radovednežev. Po besedah prebivalcev takšnih ograj pri vplutju drugih jaht ni.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje