Težek dan v slovenskih gorah: pri padcu na poti s Triglava umrla Švicarka

Svet 15. Jul 202321:48 0 komentarjev
Reševanje v gorah
PU Kranj

V gorah se je danes zgodilo več nesreč, pri čemer je v eni od njih življenje izgubila državljanka Švice. V nesrečah je posredovala posadka policijskega helikopterja z dežurno ekipo za reševanje v gorah in gorskimi reševalci.

Za policisti in reševalci v gorah je naporna sobota, oziroma, kot so zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, težek dan. Zgodilo se je pet nesreč, v eni od njih pa je življenje izgubila Švicarka.

Okoli 16. ure se je pri padcu na poti s Triglava čez Prag zelo hudo poškodovala odrasla državljanka Švice, so sporočili s PU Kranj. Zaradi poškodb je na kraju umrla. Vse kaže, da se je zgodila nesreča, saj je ustrezno opremljeni pohodnici zdrsnilo, padla pa je čez skalni skok v globino. V reševanju so sodelovali tudi mojstranski gorski reševalci.

Prva od petih nesreč, ki so jih danes zabeležili policisti s PU Kranj, se je sicer zgodila dopoldne na območju Brane, kjer so najprej reševali pohodnico z zdravstvenimi težavami.  Za tem so bili  obveščeni o pogrešani osebi v bohinjskih gorah, vendar reševanje ni bilo potrebno, saj se je oseba že pred tem javila sama, navaja PU Kranj.

Reševanje v gorah Reševanje v gorah
PU Kranj
Reševanje v gorah Reševanje v gorah
PU Kranj
Reševanje v gorah Reševanje v gorah
PU Kranj
Reševanje v gorah Reševanje v gorah
PU Kranj

Opoldne je bila reševalna ekipa v soteski Sušec, kjer se je pri soteskanju poškodovala tuja državljanka. Sredi popoldneva pa so skupaj s kranjskogorskimi gorskimi reševalci rešili pohodnika, ki si je pri sestopu s Špika poškodoval nogo.

V poznopopoldanskih urah pa je helikopterska ekipa posredovala še v Triglavski severni steni, kjer sta obtičala dva nepoškodovana alpinista. Tudi v tem reševanju so sodelovali mojstranski gorski reševalci.

Kot so še sporočili s PU Kranj, je bilo danes v gorah veliko ljudi.  Pohodnike so znova pozvali, naj bodo previdni in naj ves čas skrbijo za svojo varnost. “Pomemben je vsak korak, vsak  gib, vsaka odločitev,” so izpostavili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!