Tragedija v Španiji: avtobus zapeljal z mostu in padel 75 metrov globoko v reko

Svet 25. Dec 202219:38 1 komentar
PROFIMEDIA

V Galiciji na severozahodu Španije je avtobus v soboto zvečer z mostu padel v deročo reko. V nesreči je umrlo šest potnikov, dva pa so uspešno rešili, so danes ob zaključku reševalne akcije sporočile lokalne oblasti. Vzrok nesreče za zdaj ni znan.

Po poročanju regionalnega dnevnika La Voz de Galicia se je z avtobusom, ki je peljal med krajema Lugo in Vigo, peljala skupina ljudi, ki se je vračala z obiska pri sorodnikih v zaporu Monterroso v osrednji Galiciji.

Nesreča se je zgodila malo po 21. uri na božični večer v občini Cerdedo-Cotobade, blizu meje s Portugalsko. Avtobus podjetja Monbus je zapeljal z mostu in padel 75 metrov globoko v reko Lerez. Oblasti je prvi opozoril mimoidoči, ki je ob cesti opazil uničeno ograjo, vendar vozila v vodi ni videl.

Voznika avtobusa in enega od potnikov so po nesreči pozno zvečer v soboto rešili in odpeljali v bolnišnico. Reševalci so še isti večer potrdili, da so odkrili dve trupli, nato pa so akcijo zaradi neugodnih vremenskih razmer prekinili. Ko se je iskalna akcija danes nadaljevala, so bile potrjene še štiri smrtne žrtve med potniki, od katerih so enega našli v vozilu, ostale pa v reki.

Vzrok nesreče za zdaj ni znan. Po podatkih policije je bil test na alkohol in droge pri vozniku avtobusa negativen.

PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje