Tragedija v Srbiji: med plavanjem v jezeru na Adi Ciganliji utonila najstnika

Svet 07. Jun 202309:15 > 10:17
N1 Beograd
N1 Beograd

Srbijo pretresa tragedija, ki se je včeraj zgodila v jezeru na Adi Ciganliji. Potapljači so iz njega potegnili trupli dveh šestnajstletnikov. Utopitvi je po informacijah pristojnih botrovala visoka vodna trava.

Po poročanju N1 Beograd naj bi se nesreča zgodila, potem ko se je skupina najstnikov odpravila plavat v jezero. Dva se iz vode nista vrnila. Reševalne ekipe so takoj prispele na kraj nesreče in ju začele iskati, toda za dvojico najstnikov je bilo prepozno.

Skupina dijakov dveh zemunskih srednjih šol naj bi na mestu za treninge kajakašev, kjer kopanje ni dovoljeno, skakala v jezero. “Voda v jezeru je motna, zato se ne vidi kaj je pod gladino. Kopalec se lahko na tem delu ob skoku nabode na kakšen oster predmet, ali pa zaplete v vodno travo, kar se je najverjetneje zgodilo tudi v tem tragičnem primeru,” je povedal poveljnih policijske potapljaške enote Marko Mladenović.

Ob tem je opozoril tudi na nevarnost reševanja utapljajoče se osebe, ki lahko v boju za življenje s sabo potegne tudi tistega, ki ga rešuje. Kot je dejal je pri tem bolje, da se utapljajočemu pomaga s tem, da se mu vrže kakšen plavajoč predmet ali vrv ter se pokliče usposobljene reševalce. Pri tem ni navedel, ali je tudi pri utopljenih najstnikih šlo za takšen primer.

Pristojni so ob tem znova opozorili tako mlade kot starše, da je plavanje v jezeru, vsaj v tem času in na tem delu, smrtno nevarno.

“Na Adi Ciganliji se še ni začela kopalna sezona. Tudi ko je sezona, na delu jezera, kjer se je zgodila nesreča, ni reševalcev iz vode,” opozarjajo pristojni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.