Trump po poskusu atentata že zapustil bolnišnico in pristal v New Jerseyju

Svet 14. Jul 202408:50 1 komentar

Letalo nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa je že pristalo na letališču Newark v New Jerseyju. Kot je po poročanju CNN sporočil dobro obveščeni vir, je republikanski predsedniški kandidat tako v spremstvu tajne službe zapustil zvezno državo Pensilvanijo, v kateri se je na predvolilnem shodu zgodil poskus atentata.

Po poskusu atentata na republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa na predvolilnem shodu v Pensilvaniji je ta že prispel v New Jersey, kjer bo preživel noč. Kot je po poročanju CNN sporočil dobro obveščeni vir, je Trump Pensilvanijo zapustil v spremstvu ameriške tajne službe in lokalne zvezne policije.

Njegova kampanja je na družbenem omrežju objavila posnetek, na katerem je videti Trumpa, kako izstopi iz letala. Trump, oblečen v mornarsko modro obleko in belo srajco brez kravate, je sam izstopil iz letala in se spustil po stopnicah.

Na posnetku je bil Trump tako obrnjen, da ni bilo videti njegovega ranjenega ušesa. Namestnica direktorja komunikacij Trumpove kampanje Margo Martin je objavila videoposnetek Trumpa, kako izstopa iz letala v Newarku, in na X zapisala: “Močan in vzdržljiv. Nikoli se ne bo prenehal boriti za Ameriko.”

Trenutek streljanja na Donalda Trumpa

Kamere so posnele trenutek streljanja. Video si lahko ogledate v članku Trenutek, ko je Donalda Trumpa oplazil naboj. FBI je strelca, ki so ga ubili, identificiral, več si lahko preberete v članku Kaj do tega trenutka vemo o strelcu na Donalda Trumpa. Številni odzivi prihajajo tako iz ZDA kot preostalega sveta. Preberete si jih lahko v članku Streljanje na Donalda Trumpa šokiralo Ameriko in svet. Napad na Trumpa pa je sprožil vprašanja, kako se kaj takšnega sploh lahko zgodi. Kako je bilo poskrbljeno za varovanje in kako je mogoče, da tajna služba ni vedela, da se nekaj takega pripravlja, si lahko preberete v članku Je ameriška tajna služba zatajila?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje