Trump prvega predsedniškega soočenja ne potrebuje, zato ga nanj ne bo

Svet 18. Avg 202321:58 0 komentarjev
Donald Trump
Marco Bello/REUTERS

Donald Trump se ne bo udeležil prvega televizijskega soočenja republikanskih predsedniških kandidatov, ki ga pripravlja televizija Fox News. Že pred tem je večkrat nakazal, da se soočenja ne bo udeležil, češ da ga ne potrebuje, ker premočno vodi.

Bivši predsednik ZDA Donald Trump se ne bo udeležil prvega televizijskega soočenja republikanskih predsedniških kandidatov, ki ga bo v sredo v Milwaukeeju pripravila televizija Fox News, poroča New York Times, ki se sklicuje na dobro obveščene vire blizu Trumpa.

Trump, ki je vodilni kandidat republikancev, je sicer že več tednov izražal dvom, da se bo udeležil soočenja, češ da ga ne potrebuje, ker premočno vodi. Nekdanji politični strateg bivšega predsednika ZDA Georgea Busha mlajšega Karl Rove je Trumpa že označil za strahopetca in ga skuša na ta način prepričati, da si premisli.

Brez Trumpa ni pričakovati velike gledanosti

Televizija Fox News, na kateri je Rove komentator, brez Trumpa namreč ne more pričakovati velike gledanosti soočenja predsedniških kandidatov, ki v anketah daleč zaostajajo za Trumpom. Ta je zadnje čase zelo jezen na Fox News, ker mu po njegovem mnenju ne izraža dovolj podpore. V četrtek se je razhudil na eno od oddaj, ker so med poročanjem o njem objavili fotografijo, ki mu ne laska.

New York Times poroča, da bo imel Trump v istem času, ko bo na sporedu soočenje, pogovor z nekdanjim voditeljem televizije Fox News Tuckerjem Carlsonom na družnem mediju X, nekdanjem Twitterju. Carlsona so pri Fox News odpustili predvsem zato, ker je skupaj s svojimi gosti ponavljal Trumpove laži o ukradenih predsedniških volitvah leta 2020.

Bo skušal Trump odvrniti pozornost od soočenja?

Politični komentatorji televizije MSNBC so pričakovali, da se Trump soočenja ne bo udeležil, ker se boji napadov zaradi sedaj že štirih obtožnic. Nazadnje so ga obtožili v Atlanti zaradi spodnašanja izida predsedniških volitev 2020 v zvezni državi Georgia, kjer se mora do 25. avgusta javiti na sodišči, sicer ga bodo aretirali.

Isti komentatorji so ugibali, da bo Trump storil nekaj, s čimer bo odvrnil pozornost od soočenja. Ugibali so, da se bo morda ravno takrat pojavil na sodišču. Trump naj bi se predvsem bal nekdanjega guvernerja New Jerseyja Chrisa Christieja, ki je praktično edini republikanski kandidat, ki ga neusmiljeno napada zaradi obtožnic.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!