Turški predsednik zaradi zdravstvenih težav odpovedal predvolilne aktivnosti

Svet 26. Apr 202322:26 0 komentarjev
Recep Tayyip Erdogan
Presidential Press Office/via REUTERS

Zaradi zdravstvenih težav je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan odpovedal predvolilne aktivnosti. "Danes bom po nasvetu zdravnikov počival doma," je zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je odpovedal za današnji dan načrtovane aktivnosti pred predsedniškimi in parlamentarnimi volitvami, ki bodo v Turčiji 14. maja. Kot razlog za odpoved je navedel svoje zdravstveno stanje, poroča tiskovna agencija Reuters.

“Danes bom po nasvetu zdravnikov počival doma,” je turški predsednik zapisal na družbenem omrežju Twitter.

Erdoganova odločitev prihaja po tem, ko je v torek predčasno zaključil intervju na televiziji, ki je potekal v živo. Povedal je, da se počuti slabo zaradi želodčnih težav.

Kasneje je sicer eden od vodilnih politikov v Erdoganovi vladajoči stranki AKP Erkan Kandemir sporočil, da se bo Erdogan v četrtek prek spleta udeležil dogodka, ki bo potekal na območju jedrske elektrarne Akkuyu v provinci Mersin na jugu Turčije.

Majske volitve za Erdogana predstavljajo “največji volilni izziv” doslej, še navaja Reuters. Analize javnega mnenja pred volitvami kažejo, da bi Erdogan morda lahko celo izgubil bitko za predsedniško funkcijo. Pomemben razlog za padec njegove priljubljenosti so namreč vse višji stroški življenja, ki so posledica težav turškega gospodarstva.

Proti Erdoganu in njegovi stranki bo na volitvah 14. maja nastopila združena opozicija šestih (ideološko precej raznolikih strank), ki v predsedniško bitko pošilja Kemala Kilicdarogluja, voditelja levosredinske Republikanske ljudske stranke (CHP).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!