Teksas: Priljubljeno učiteljico je ubil, ko je skušala zaščititi učence

Svet 25. Maj 202211:01 > 11:29 0 komentarjev
Eva Mireles
TWITTER

Strelski pohod na šoli v kraju Uvalde v Teksasu je zahteval tudi življenje učiteljice Eve Mireles. Napadalec, ki ga je ubila policija, je skupno vzel 21 življenj. Med preminulimi je 19 otrok.

Ena od žrtev torkovega strelskega pohoda v Teksasu, ki je skupno zahteval 21 življenj, je učiteljica Eva Mireles. Učiteljica, stara nekaj čez 40 let, je učila četrti razred. V šoli, kjer je napadalec sejal smrt, je učila 17 let, piše New York Times (NYT).

Kot je razvidno iz njene biografije, objavljene na spletni strani šole, je bila Eva Mireles poročena s policistom in je imela eno hčerko. Rada je tekla in planinarila. Njena teta Lidia Martinez Delgado je povedala, da je bila Mireles priljubljena v skupnosti in ponosna, da poučuje na šoli, kjer so učenci večinoma Latinskoameričani. Ubita pa je bila, ko je poskušala zaščititi svoje mlade učence, je povedala.

“Moja nečakinja Eva Mireles je skupaj s še eno učiteljico in 18 otroki izgubila življenje v nesmiselnem streljanju. Besna sem, da se streljanje nadaljuje, ti otroci so nedolžni, puške ne bi smele biti lahko dostopne vsakomur. To je moje domače mesto, majhna skupnost z manj kot 20.000 ljudmi. Nikoli si nisem predstavljala, da se bo to zgodilo mojim najdražjim. Vsa dejstva niso znana, a vse, kar lahko storimo, je, da vneto molimo za svojo državo, šole in predvsem družine vseh,” je dejala Martinez Delgado.

Kot smo že pisali, je torkov strelski pohod v Teksasu najbolj smrtonosen šolski pohod od leta 2012, ko je v eni od osnovnih šol v zvezni državi Connecticut umrlo 26 ljudi, od tega 20 otrok.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!