Umrl je najstarejši panda v ujetništvu na svetu, dočakal je 35 let

Magazin 21. Jul 202216:25 0 komentarjev
Panda
Bobby Yip/REUTERS

V Hongkonškem tematskem parku je umrl panda An An, ki je dočakal 35 let.

Umrl je najstarejši orjaški panda na svetu, ki je živel v ujetništvu. Samček An An iz živalskega vrta v Hongkongu je dočakal 35 let, kar je primerljivo s 105 človeškimi leti.

V tematskem parku, kjer je An An domoval od leta 1999, so sprejeli odločitev, da žival evtanazirajo po tem, ko mu je v zadnjih tednih zdravje opešalo. An An je jedel vse manj, dokler ni s hranjenjem povsem prenehal, so sporočili njegovi oskrbniki.

An An je bil, enako kot Džia Džia, najstarejša samička, ki je živela v istem tematskem parku in je umrla leta 2016, ko je bila stara 38 let, darilo kitajske vlade. Kot so sporočili iz parka, so hvaležni, da so imeli priložnost skrbeti za ti dve pandi, kar je prispevalo k temu, da je park postal pomemben za ohranjanje vrste.

“An An je nepogrešljiv član naše družine, zrasel je skupaj s parkom. Vzpostavil je trdno vez prijateljstva z lokalnim prebivalstvom in turisti,” so sporočili iz parka, kjer poleg mrožev, pingvinov in delfinov trenutno bivata dve orjaški pandi, Jing Jing in Le Le. Samičko in samčka je kitajska oblast Hongkongu podarila leta 2007 – upali so, da bosta imela potomce, a se to doslej še ni uresničilo.

Panda
Joyce Zhou/REUTERS

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!